Tulevaisuuden kuusi jatkaa satavuotista perinnettä

Ensimmäisen taimen Tulevaisuuden kuusi -juhlametsään pääsi istuttamaan eduskunnan puhemies Maria Lohela.

Eduskunnan puhemies Maria Lohela sai tarpeellista apua Antti Levomäeltä. Näin Tulevaisuuden kuusen taimi saatiin istutettua kaikella kunnialla. (Kuvaaja: Eero Sala)

Kun Suomi sata vuotta sitten itsenäistyi, kylvettiin niin sanottu Itsenäisyyden kuusi, joka myöhemmin istutettiin Helsingin Kaivopuistoon.

Kun Suomi täytti 50 vuotta, eri puolille maata istutettiin 30 000 Kotikuusta, kaikki tuon Itsenäisyyden kuusen jälkeläisiä.

Sama perinne toistuu myös Suomen täyttäessä sata vuotta, tällä kertaa Tulevaisuuden kuusi -nimellä. ENO-verkkokoulun tuki ry:n ideoiman ja Suomen 4H-liiton koordinoiman Suomi 100 -projektin tavoitteena on myydä vähintään 5 000 kuusta. Kampanjaa suojelee presidentti Sauli Niinistö.

Kampanja avattiin virallisesti tänään Helsingin Paloheinässä, missä ensimmäisen taimen Tulevaisuuden kuusi – Suomi 100 -juhlametsään pääsi istuttamaan eduskunnan puhemies Maria Lohela.

Omat kuusensa saivat istuttaa myös pääministeri Juha Sipilä, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä heidän jälkeensä muut paikalle tulleet kansanedustajat sekä muutaman kymmentä paikallisen päiväkodin lasta.

Tulevaisuuden kuusi -kampanja kutsuu kaikki suomalaiset Suomen ystävät jatkamaan juhlapuuperinteitä ja istuttamaan tulevaisuuden kuusia ja puita satavuotiaalle itsenäiselle Suomelle.

Yksityiset ja yhteisöt voivat osallistua tilaamalla kuusipaketteja 4H:lta tai Tulevaisuuden kuusen nettisivuilta. Kuusipaketin hinta on 100 euroa, ja se sisältää kuusentaimen, kuparilaatan ja Tulevaisuuden kuusi -kirjan.

Lisäksi on saatavilla metsikköpaketteja sekä Suomi 100 -erikoispaketteja, joissa on mukana Itsenäisyyden kuusen siemenestä kasvatettu taimi.

Kommentit (1)

  1. Koivu sopisi mielestäni paremmin.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat