Ulkoilujärjestöt haluavat Metsähallitukselle lisää rahaa

Ulkoilufoorumin mukaan Metsähallituksen Luontopalvelulle pitää taata riittävät resurssit.

Ulkoilu- ja ympäristöjärjestöjen Ulkoilufoorumi vaatii, että Metsähallituksen Luontopalvelujen rahoitusvaje tulee korjata budjettiriihessä ja tulevissa hallitusohjelmissa. Järjestöjen mukaan luontopalvelujen perusrahoituksen taso ei ole riittänyt kattamaan ylläpitokulujen lisäksi muodostuvia korjausinvestointitarpeita.

”Metsähallituksen Luontopalveluiden hallinnassa olevan virkistys- ja matkailukäytön palvelukokonaisuuden korjausvelka on kasvanut yhteensä noin 44,2 miljoonaan euroon. Metsähallituksen Luontopalveluille valtion budjetista osoitettu perusmääräraha on kuitenkin pysynyt pitkään samalla tasolla, vaikka Luontopalvelujen hoitamien kohteiden määrä ja käyntimäärät erityisesti kansallispuistoihin ovat lisääntyneet”, vetoomuksessa todetaan.

Järjestöjen mukaan nykyinen rahanpuute heikentää virkistysmahdollisuuksia sekä matkailuyrittäjien edellytyksiä kehittää palveluitaan.

”Ulkoilufoorumi katsoo, että Metsähallituksen Luontopalveluille tulee taata riittävät resurssit, jotta korjausvelka saadaan kurottua umpeen ja samalla edistetään kansalaisten mahdollisuuksia nauttia suomalaisesta arvokkaasta luonnosta”, vetoomuksessa linjataan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat