UPM laajensi verkkopalveluaan monimuotoisuuden mittareilla

Mukana on muun muassa tietoa metsien rakenteen monipuolisuudesta, lehtipuuosuudesta sekä suojelualueiden määrästä.

Metsäyhtiö UPM on tuonut monimuotoisuusmittarit metsänomistajille tarkoitettuun UPM Metsä -verkkopalveluunsa. Metsänomistajat pystyvät nyt tarkastelemaan tuttujen metsätietojen ohella omien metsiensä monimuotoisuutta, jota kuvataan viidellä kriteerillä: metsien rakenteen monipuolisuudella, lehtipuiden osuudella kokonaispuustosta, suojelualueiden ja arvokkaiden elinympäristöjen määrällä, eri-ikärakenteisen metsän osuudella ja metsien sertifioinnin kattavuudella.

UPM:llä uskotaan, että kriteerit auttavat metsänomistajia tunnistamaan ja ymmärtämään paremmin metsiensä luonnon monimuotoisuuteen vaikuttavia tekijöitä sekä tekemään entistä monimuotoisempia ja ilmastopositiivisempia metsänhoito- ja hakkuusuunnitelmia.

”Luonnon monimuotoisuutta voidaan edistää meidän kaikkien metsissä esimerkiksi lisäämällä metsien lehtipuuosuutta ja suojelemalla arvokkaita elinympäristöjä. Nyt tarjoamme myös metsänomistajille mahdollisuuden seurata vaivattomasti monimuotoisuutta verkkopalvelussamme”, kertoo yksityispuukaupan johtaja Janne Kiiliäinen tiedotteessa.

Monimuotoisuusmittareiden tieto saadaan UPM Metsän tietojärjestelmän kiinteistöjen sertifiointitiedoista ja kuvioittaisesta metsävaratiedosta. Julkaistut mittarit on määritelty tällä hetkellä käytössä olevasta metsätiedosta, ja niitä kehitetään saatavilla olevan tutkimus- ja metsävaratiedon perusteella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat