UPM: ”Puunhankinta Suomen ulkopuolella on kasvussa”

UPM:n sellukapasiteetista 60 prosenttia on nyt Uruguayssa ja Suomessa puumarkkinat ovat uudessa tilanteessa. Metsäyhtiö reagoi muutoksiin johtajavaihdoksilla.

UPM:n metsäjohdossa tapahtuu vaihdoksia. UPM Timberiä nykyisin johtava Antti Koulumies on jatkossa myös UPM Metsän keulamies.

Nykyinen metsäjohtaja Sauli Brander siirtyy samaan aikaan yhtiön globaaleista metsäasioista vastaavaksi johtajaksi. Nimitykset tulevat voimaan 1.9.2023.

”Suomen puumarkkinat ovat uudessa tilanteessa. Johtajarotaation avulla pyrimme tiivistämään entisestään UPM Timberin ja UPM Metsän välistä yhteistyötä”, kommentoi UPM Fibres -liiketoiminta-alueen johtaja Bernd Eikens yhtiön tiedotteessa.

UPM Metsä vastaa yhtiön puunhankinnasta Suomessa. UPM Timberillä on Suomessa neljä sahaa, joiden yhteenlaskettu vuotuinen kapasiteetti on 1,4 miljoonaa kuutiota mänty- ja kuusisahatavaraa.

Yhtiön suunta ulkomaille myös puunhankinnassa

Puumarkkinoiden uudella tilanteella UPM:n viittaa todennäköisesti puuvirtojen merkittäviin mullistuksiin Suomessa viime vuosina. Puuntuonti Venäjältä tyrehtyi samaan aikaan, kun Suomeen on käynnistynyt tai käynnistymässä uutta sahaus- ja sellukapasiteettia. Kova kilpailu puusta on nostanut puunhintoja etenkin tänä vuonna.

UPM:n mukaan yhtiöllä on entistä suurempi tarve kansainväliselle metsätalouden asiantuntemukselle. Metsäjohtaja Sauli Branderin alaa ovat jatkossa ilmasto, luonnon monimuotoisuus ja muut maailmanlaajuiset metsäkysymykset.

”Globaalit metsäasiat ovat UPM:lle yhä tärkeämpiä, sillä 60 prosenttia yhtiön sellukapasiteetista on nyt Uruguayssa ja puunhankinta Suomen ulkopuolella on kasvussa”, toteaa Eikens.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa