Ponsse uusi yhteistyösopimuksensa Yhdysvaltojen länsirannikolla: uskoo puutavaralajimenetelmän yleistymiseen

Pacwest-yhtiö vastaa jatkossa Ponssen metsäkoneiden myynnistä ja huoltopalveluista Washingtonissa, Oregonissa ja Idahossa.

Metsäkonevalmistaja Ponsse järjesteli uusiksi metsäkoneidensa toimitukset Yhdysvaltojen länsirannikolla. Jatkossa Ponssen metsäkoneita myy ja huoltaa Washingtonin, Oregonin ja Idahon osavaltioissa Pacwest-yhtiö.

Ponssen toimitusjohtajan Juho Nummelan mukaan sopimusjärjestely laajentaa suomalaiskonevalmistajan mahdollisuuksia Yhdysvaltojen läntisissä osavaltioissa. Alue on yksi Yhdysvaltojen metsäteollisuuden ydinseuduista.

”Puutavaralajimenetelmällä tapahtuvalla puunkorjuulla on paljon potentiaalia länsirannikolla”, Nummela arvioi yhtiön tiedotteessa.

Puutavaralajikorjuun ympäristövaikutukset pienemmät

Yhdysvalloissa puuta on korjattu tähän asti eniten niin sanotulla kokorunkomenetelmällä. Siinä puunrungot katkotaan sopiviin mittoihin vasta välivarastolla, sahalla tai muussa tuotantolaitoksessa.

Ponssen valmistamilla metsäkoneilla puunkorjuu perustuu puutavaralajimenetelmään, jossa puunrungot katkoaan halutunlaisiksi jo metsässä. Näin tehdään Suomen metsissä. Ponssen mukaan puutavaralajimenetelmällä tapahtuvan puunkorjuun ympäristövaikutukset ovat kokorunkomenetelmää pienemmät esimerkiksi polttoainekulutuksen ja maaperän kulumisen osalta.

Ponssen Vieremän tehtaan konetuotannosta 80 prosenttia menee vientiin. Yhdysvaltojen metsäkonemarkkinoilla Ponsse on toiminut toden teolla vuodesta 1995.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat