Uudet apuvälineet johtaneet lainrikkomuksiin – dronella hätyytetty riistaa

Metsähallituksen erävalvonnan mukaan teknisiä apuvälineitä saa käyttää, kunhan se tehdään oikein.

Uusia teknisiä apuvälineitä – droneja ja gps-paikantimia – käytetään metsästyksessä laittomasti, Metsähallituksesta kerrotaan. Metsähallituksen erävalvonnan tietoon on tullut tapauksia, jossa esimerkiksi dronea on käytetty hätyyttämään riistaeläimiä ampujien suuntaan.

”Tämä on yksiselitteisesti kiellettyä”, erävalvonnan ylitarkastaja Juha Ahonen Metsähallituksesta sanoo.

Metsästyslaki kieltää liikkuvien moottorikäyttöisten laitteiden käytön metsästyksessä. Gps-paikantimien käyttö koirin pannoissa on sen sijaan luvallista, mutta voi aiheuttaa pulmia. Kun metsästäjät seuraavat koiratutkasta koiran ja hirven liikkeitä, he saattavat kiirehtiä autolla hirvien eteen ja ampua hirven auton suojista.

Tämäkin on kiellettyä: metsästyslaki kieltää riistan ampumisen ajoneuvosta, sen suojasta ja 100 metriä lähempänä ajoneuvoa välittömästi sen pysäyttämisen jälkeen.

”Lisäksi siinä rallissa autojen nopeudet voivat nousta metsäautoteillä koviksi, mikä vaarantaa muuta liikennettä ja muiden metsästäjien turvallisuuden”, Ahonen huomauttaa.

Teknisiä apuvälineitä saa käyttää, kunhan se tehdään oikein. Esimerkiksi riistaa voi kuvata dronella, mutta eläimiä ei kuitenkaan saa häiritä metsästystarkoituksessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut