Uusi kalenterikohu – nyt ruotsalaiset pöyristyivät Metsätyön tyttökalenterista

Metsätyö Oy:n "maisema- ja tyttökalenteria" on jaettu vain yhtiön suomalaisille asiakkaille.

Ruotsissa on noussut uusi metsäaiheinen, niin ikään Suomeen linkittyvä tyttökalenterikohu. Nyt kyse on metsäkonevarusteita valmistavan Metsätyö Oy:n tälle vuodelle tekemästä ”maisema- ja tyttökalenterista”, jota on jaettu vain yhtiön suomalaisille asiakkaille.

Uudesta tyttökalenterikohusta uutisoi tänään Ruotsissa ilmestyvä maaseutusanomalehti Atl. Lehden mukaan kalenterin materiaalia levitetään netissä. Metsätyön mukaan kalenterista on tehty ainoastaan paperiversio.

Metsätyön omistajayhtiön, ruotsalaisen tela- ja ketjuvalmistaja Olofsforsin Ab toimitusjohtaja Göran Nyberg kommentoi asiaa Atl:n uutisen otsikossa ytimekkäästi: ”Katastrof”.

Metsätyö Oy:n markkinointipäällikkö Markku Sivelä kertoo, että kyse on viime vuoden lopulla tehdystä, vuosittain suomalaisasiakkaita varten valmistetusta ja jaetusta kalenterista. Kohun kohteena oli siis vuoden 2019 kalenteri.

Hänen mukaansa kyse oli ajattelemattomuudesta ja vanhan perinteen jatkamisesta.

”Metsätyö otti tämän vuoden alussa käyttöön tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman, jonka valmistelusta kalenterin laatimisesta vastaavilla ei viime vuoden lopulla ollut tietoa. Me emme puolestamme tienneet, että kalenteria oltiin tekemässä.”

Sivelä korostaa, että ensi vuodeksi vastaavaa kalenteria ei ole tulossa.

Ruotsin metsällinen tyttökalenterikohu alkoi viime viikolla, kun Ruotsissa metsäammateissa toimivien naisten järjestö NYKS protestoi Ponssen tyttökalenteria, jonka yhtiön Saksan jakeluyhtiö oli kuvannut osin Vieremän tehtailla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit