Uusi kompensaatiohanke käyntiin – tarkoitus kaupallistaa kiertoajan pidennys

Kiertoajan pidennyksellä ja lannoituksella voidaan hiilinieluja lisätä lyhyellä sekä pitkällä aikajänteellä, MHYP:stä kerrotaan.

Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP:n vetämä hiilinielujen kaupallistamiseen tähtäävä hanke on käynnistynyt. Tarkoitus on kehittää liiketoimintamalli, joka vastaa sekä metsänomistajien että kompensaatiota ostavien toimijoiden tarpeisiin.

Hiilestä kiinni -hankkeessa keskitytään kiertoajan pidennyksellä sekä lannoituksella saavutettavaan lisäisyyteen ja sen kaupallistamiseen.

”Kiertoajan pidennys ja lannoitus ovat nopeavaikutteisia toimia, joiden avulla hiilinieluja voidaan lisätä lyhyellä sekä pitkällä aikajänteellä”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Hanna Yrjölä Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy:stä.

Hankkeessa on tarkoitus luoda hiilikompensaatiomarkkinoille yhteiset pelisäännöt.

”Etsimme ratkaisuja hiilinielujen mittaamiseen, raportointiin ja luotettavuuteen sekä kriteereiden selkeyteen ja tietopohjan kehittämiseen. Hankkeen myötä käytännöt yhtenäistyvät ja yhteistyö eri toimijoiden välillä syventyy”, Yrjölä kertoo.

Metsänomistajille hanke avaa uudenlaisen tavan laajentaa ansaintamahdollisuuksia ja osallistua omien metsien avulla ilmastonmuutoksen hillintään.

Hankkeen toteuttavat MHYP:n kanssa yhteistyössä Green Carbon Finland Oy, Puro.earth ja Skoggi Oy. Lisäksi mukana ovat Gaia Consulting Oy, MTK sekä Pellervon taloustutkimus PTT.

Kommentit (1)

  1. Lannoitus toki auttaa puun kasvussa. mutta ei välttämttä paranna kasvua tarpeeksi, jotta se vastaisi normaalityyliin hakatun metsän keskikasvua. Kiertoajan pidennys johtaa vaan siihen, että sama puu hakataan jossain muussa maassa. Hiilinieluvaikutus on siis nolla ellei tuhojen vuoksi jopa negatiivinen. Sen sijaan se pössyttelijä jatkaa entiseen tapaan, joten tätä kautta edistetään ilmaston pilaamista.

    Suomessa työllisyys heikkenee ja kansantalous kärsii. On se kumma miten metsänhoitoyhdistykset ovat lähdössä tällaiseen hölmöläisten anekauppaan.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut