Verottaja: Kasvomaskien kuluja voi vähentää verotuksessa

Käytöstä riippuen maski voi olla matkakulu tai tulonhankkimiskulu.

Verohallinto on tehnyt kasvomaskien verotusta koskevia linjauksia. Tarve uusille linjauksille tuli, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli maskien käyttöä joukkoliikenteessä.

”Verohallinto suhtautuu vakavasti THL:n suositukseen ja halusimme tehdä linjauksen maskien verokohtelusta nopeasti. Haluamme tukea vastuullista toimintaa koronatilanteessa myös verotuksen keinoin”, toteaa johtava veroasiantuntija Tero Määttä Verohallinnosta.

Jos maskia käyttää työmatkoilla, kyseessä on verottajan mukaan matkakulu. Maskikuluja voi vähentää kaksi euroa jokaiselta päivältä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välisen matkan itse ostamaansa maskia käyttäen. Kahden euron vähennyksiin ei tarvita erillistä selvitystä.

Maskien kuluja voi vähentää vain niiltä kodin ja työpaikan välisiltä matkoilta, jotka on tehty THL:n antaman suosituksen jälkeen (13.8.2020).

Omavastuu kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa on 750 euroa.

Työssä käytetty maski on tulonhankkimiskulu

Jos taas maski on välttämätön työssä ja työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää maskeista aiheutuneet kulut työnhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajille myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys.

Työnantaja voi antaa työntekijälle verovapaasti kasvomaskeja. Verovapauden kannalta ei ole väliä, käyttääkö työntekijä maskia töissä vai matkalla töihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus