Verohallinto taipui: Katso-palvelun käyttäjät saavat lisäaikaa

Monen kiroamaan Suomi.fi-valtuushakemuksen tekemiseen ei ole luvassa muutoksia.

Katso-palvelun käyttäjät saavat verottajalta lisäaikaa ensi huhtikuun loppuun asti siirtyä Suomi.fi-palveluun. Tullin asioinnissa Katso-palvelua voi käyttää helmikuun loppuun.

Katso-palvelu oli määrä lakkauttaa vuoden vaihteessa. Eri yhteisöt ovat käyttäneet palvelua tunnistautumiseen asioidessaan verottajan kanssa. Verohallinto myöntää, että asiakkaiden siirtyminen laajempaan Suomi.fi-palveluun on ollut odotettua hitaampaa.

”Katso-palvelulle päädyttiin myöntämään lisäaikaa, koska olemme Verohallinnossa huomanneet, että etenkin valtuushakemuksen tekeminen muutamien asiakasryhmien kohdalla on saattanut olla hankalaa ja hidasta”, kertoo ylitarkastaja Juha Kartano.

Kysymys on kuitenkin vain lisäajasta. Verohallinto pitää kiinni Katso-palvelun lakkauttamisesta ja patistaa ottamaan käyttöön Suomi.fi-palvelun mahdollisimman pian.

Myöskään hankalaksi osoittautuneeseen Suomi.fi-valtuuksien hakuun ja käyttöönottoon ei ole luvassa muutosta. Käyttäjiä on ihmetyttänyt erityisesti, ettei valtuuksien hakija voi tunnistautua tavalliseen tapaan pankkitunnuksilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut

Kuvat