Versowoodin omistus kokonaan Ville Kopralle

Pekka Kopran luopuminen liennyttää sahaveljesten jännitteitä.

Versowood Group Oy on keskiviikkona tehdyllä osakekaupalla hankkinut Pekka Kopran omistamat yhtiön osakkeet ja yhtiö on käytännössä siirtynyt samalla sataprosenttisesti Ville Kopran omistukseen.

”Perheyrittäminen ei ole helppo laji, enkä tunne kovin montaa perheyritystä, missä asiat olisivat menneet aina kovin seesteisesti. Jos sahatoimiala olisi ollut yhtään helpompi viimeiset 15 vuotta, niin asiatkin olisivat voineet mennä toisella tavalla”, Ville Kopra muotoilee asian tiedotteessa.

”Olen iloinen, että yhtiön omistajuus saatiin nyt ratkaistua molempia tyydyttävällä tavalla. Molemmat jatkavat omien yritystensä kehittämistä ja perhesuhteetkin voivat parantua.”

Omistuksesta luopuva Pekka Kopra kommentoi, että ”vuodet ovat opettaneet, että muutos voi olla aina jonkun uuden alku. Katsomme molemmat positiivisesti tulevaisuuteen”.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Versowood Group Oy omistaa Versowood Oy:n. Versowood Group -konserni teki kesäkuussa päättyneellä tilikaudella 656,2 miljoonan euron liikevaihdon ja konserni työllistää noin 900 työntekijää. Yhtiöllä on 13 toimipaikkaa Suomessa ja yksi toimipaikka Virossa.

Pekka Kopran sahayhtiö Westas Group Lounais-Suomessa teki viime vuonna kahdella sahallaan 175 miljoonan euron liikevaihdon.

Pekka ja Ville Kopra ovat veljeksiä ja kolmannen polven sahureita.

Puukauppa Puukauppa