Vimekiltä uusi ketterä harvennuskone

Täydellisessä maailmassa ensiharvennukset tehtäisiin tällaisilla koneilla.

Vimek 470 -hakkuukoneessa on sekä runko-ohjaus että kääntyvät etupyörät, joten ketteryytensä ansiosta kone pystyy liikkumaan myös ajourien välissä.
Vimek 470 -hakkuukoneessa on sekä runko-ohjaus että kääntyvät etupyörät, joten ketteryytensä ansiosta kone pystyy liikkumaan myös ajourien välissä.

Ruotsalaisvalmistaja Vimek on esitellyt ensiharvennuksille tarkoitetun Vimek 470 -hakkuukoneen. Se on jatkoa valmistajan Next Generation -sarjalle, jonka kuormatraktori Vimek 870 esiteltiin pari vuotta sitten.

Koneet on rakennettu samalle Next Gen -alustalle. Huimaksi yhdistelmän tekee niiden kapeus. Valikoiman leveimmillä, 600 millimetrin renkailla varustettuna koneiden leveys on 2,2 metriä ja paino noin 7000 kiloa. Korjuu siis sujuu kolmen metrin ajourilla.

Valmistaja markkinoi ketjua harvennusmetsien ”Dream teamina”. Hakkuukone on suunniteltu liikkumaan ajourien lisäksi urien väliin tehtävillä haamu-urilla. Puomi ulottuu 6,4 metriin, joten 20 metrin ajourien väli saadaan harvennettua yhdellä haamu-uralla.

Kilpailijoihinsa verrattuna kone on ketterä, koska siinä on runko-ohjauksen lisäksi myös kääntyvät etupyörät. Runkonivel kääntyy 45 astetta ja etupyörät 30 astetta.

Valmistajan mukaan haamu-uralla toimiminen helpottaa kasvatettavien puiden valintaa koska kuljettaja näkee puut lähempää.

Sekä kuormatraktori että uusi hakkuukone on varustettu teholtaan 55 kilowattisella Caterpillarin dieselmoottorilla.

Koneen puomi on ruotsalaisen Mowin valmistama ja hakkuulaitteena on suomalaisvalmisteinen Keto 42. Vaihtoehtoisesti Vimek voidaan varustaa ruotsalaisella Log Max 2000 -hakkuulaitteella.

Pohjois-Ruotsin Vindelnissä toimiva Vimek kertoo valmistavansa esisarjan uutta harvesteria kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Koneen hintaa ei ole vahvistettu.

Ainakaan ensi vaiheessa konetta ei aktiivisesti markkinoida Suomeen.

 

Vimek 470

  • Moottori CAT 55 kW diesel
  • Puomi FTG Mowi
  • Hakkuulaite Keto 42
  • Renkaiden leveys 600 mm
  • Koneen leveys 2,2 metriä
  • Paino noin 7000 kiloa
  • Valmistus alkaa 2024
  • Hinta ei vahvistettu

Kommentit (1)

  1. No kyllä se hinta on oltava tiedossa kun uutta konetta esitellään.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat