Ympäristöjärjestöiltä risuja komission energiapaketille

Greenpeace: Kuin suoraan suurten fossiiliyhtiöiden päiväunista.

Puuntuottajat sekä metsä- ja energiateollisuus ovat olleet kohtuullisen mielissään EU-komission eilen julkistamasta energiapaketista. Ympäristöjärjestöt ovat toisilla linjoilla.

”Bioenergian käytön lisäämiselle ei aseteta kunnollisia kestävyyskriteerejä. Näin myös Suomen hallituksen mittavat biotaloussuunnitelmat jäävät vaille niiden kipeästi kaipaamia ekologisia reunaehtoja”, WWF Suomi pahoittelee.

WWF:n mukaan paketti kannustaa puun energiakäyttöön, vaikka bioenergia ei juuri tarjoa päästövähennyksiä öljyn ja kivihiilen korvaajana.

“Melko sokeaa ryntäystä peltopohjaisiin nestemäisiin biopolttoaineisiin on jo kokeiltu EU:n ilmastopolitiikassa. Tuloksia on sitten paikkailtu jälkikäteen. Nyt sama virhe toistuu, tällä kertaa puupohjaisen bioenergian kohdalla”, sanoo WWF Suomen ohjelmapäällikkö Jussi Nikula.

Myöskään Suomen Greenpeace ei jakele kiitoksia EU-komissiolle.

“Tämä paketti on kuin suoraan suurten fossiiliyhtiöiden päiväunista. Se ei ainoastaan uhkaa uusiutuvan energian kehitystä, vaan sallii EU-maiden hallitusten lapioivan rahaa lähes kaikkien Euroopan hiilivoimaloiden tukiaisiin seuraavan vuosikymmenen ajan” sanoo Greenpeacen maajohtaja Sini Harkki.

Harkin mukaan Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden saavuttaminen on äärimmäisen vaikeaa, jos paketti läpäisee jatkokäsittelyn nykymuodossaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat