Ympäristöjärjestöt laittoivat suojeluehdotukset kartalle

Karttaan on koottu järjestöjen asiantuntijoiden, luonnonharrastajien ja ympäristöviranomaisten suojeltaviksi esittämiä metsiä ja soita.

Suojeltavaksi esitetyt kohteet on merkitty karttaan eri väreillä. Kohdetta klikkaamalla kohteesta saa lisätietoja.
Suojeltavaksi esitetyt kohteet on merkitty karttaan eri väreillä. Kohdetta klikkaamalla kohteesta saa lisätietoja.

Ympäristöjärjestöt ovat keränneet suojelualue-esityksensä yhdelle kartalle. Tänään avatulla Metsäkartat.fi-verkkosivulla suojeltavaksi esitetyt alueet on merkitty kartalle, ja kohdetta klikkaamalla avautuu kohteen tiedot – muun muassa sijaintikunta, kohteen omistaja ja pinta-ala.

Mukana on niin valtion, metsäyhtiöiden kuin myös metsänomistajien maita. Eniten kohteita on valtion mailla.

Kartalle on koottu myös soidensuojelun täydennysohjelman kohteet. Hallitus on jättänyt täydennysohjelman suurelta osin toteutumatta.

Järjestöt haluavat karttapalvelun avulla kertoa yleisölle ja päättäjille kiireellistä suojelua ja tutkimuksia vaativista alueista. Samalla halutaan näyttää, että arvokasta metsä- ja suoluontoa on suojelematta kaikkialla Suomessa.

Karttaan on koottu vuosina 2008–2017 järjestöjen asiantuntijoiden, luonnonharrastajien ja -tutkijoiden sekä ympäristöviranomaisten eri yhteyksissä kartoittamia ja suojeltaviksi esittämiä metsiä ja soita. Kartan ovat laatineet Suomen luonnonsuojeluliitto, Greenpeace, WWF, Luonto-Liitto ja BirdLife Suomi.

Kommentit (2)

  1. Olipa taas väärää tietoa. Omistamalleni maalle oli laitettu eri omistaja kuin olen. Samaa mieltä tosin olen suojelu tarpeesta.Mutta vapaaehtoisesti! Pitää kai alkaa ojia suunnittelemaan. Ihan vaan piruuttaan😁

  2. Niimpä näyttää olevan, kovin ovat varmoja asiastaan…

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat