Ympäristöjärjestöt valittivat Vantaan biovoimalasta

Järjestöt toivovat, että Vantaan Energia suhtautuisi ilmastonmuutoksen hillintään vakavasti ja luopuisi suunnitellusta turpeen käytöstä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Maan ystävät ovat valittaneet Vantaan Martinlaakson uudistettavan voimalan ympäristöluvasta ja vaativat hallinto-oikeutta ensisijaisesti hylkäämään luvan. Toissijaisesti vaaditaan muutoksia ympäristöluvan ehtoihin.

Voimalan yhdessä kattilassa on tarkoitus polttaa haketta, sahanpurua, vaneriteollisuuden hukkapaloja sekä turvetta. Vantaan Energian mukaan muutos vähentäisi voimalaitoksen hiilidioksidipäästöjä kolmanneksella, fossiilisten polttoaineiden käyttö vähenisi vuosittain niin ikään kolmanneksella.

Järjestöjä hiertää lähinnä kaavailtu turpeen käyttö.

”Turpeen poltto on pahinta, mitä Suomessa voi ympäristölle tehdä. Turpeen kasvihuonekaasupäästöt ovat kivihiiltäkin pahemmat”, sanoo luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä.

Järjestöt toivovat, että yhtiö suhtautuisi ilmastonmuutoksen hillintään vakavasti ja luopuisi suunnitellusta turpeen käytöstä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat