Ympäristöministeriö haluaa edistää puurakentamista – jaossa 2,5 miljoonaa euroa tukirahoja

Tavoitteena on lisätä puun käyttöä rakentamisessa ja pienentää sitä kautta hiilijalanjälkeä.

Ympäristöministeriö kertoo käynnistäneensä puurakentamisen tukiohjelman. Tukiohjelma sisältää useita teemoja, joiden alla jaetaan tukirahoja erilaisille hankkeille.

”Puurakentamisen kysyntä on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Tukiohjelman avulla haluamme kannustaa erilaisia hankkeita kehittämään monipuolisesti puun käyttöä rakentamisessa ja löytää uusia ratkaisuja alalle”, sanoo Puurakentamisen toimenpideohjelman ohjelmapäällikkö Petri Heino.

Ensimmäinen teema on puurakentamisen digitalisaatio. Yksityiset organisaatiot, julkiset organisaatiot ja yritykset, joiden hankkeet tarjoavat ratkaisuja digitalisaation parantamiseksi, voivat hakea rahoitusta elokuun alusta syyskuun loppuun. Ympäristöministeriö tekee rahoituspäätökset lokakuun loppuun mennessä.

Tukihakemuksen voi kohdistaa yhteen kolmesta eri osa-alueesta. Niitä ovat tietomallipohjainen suunnittelu puurakentamisen tehostamiskeinona, puurakentamisen kestävä laatu ja tiedon rajapinnat sekä vähähiilisen rakentamisen edistäminen digitalisaation ja tiedonlouhinnan keinoin.

Tukiohjelman toinen teema päätetään elokuun lopussa. Tukiohjelma kestää vuoden 2021 loppuun saakka ja kokonaisuudessaan sen kautta voidaan myöntää hankkeille rahoitusta enintään 2,5 miljoonaa euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat