Metsä opiskelijan silmin

Metsätalousinsinööriopiskelija Riku Ekman alkaa kuvata Metsälehdelle videoblogia.

Riku Ekman aloitti videobloggaamisen, eli vloggaamisen, noin viisi vuotta sitten videopalvelu YouTubessa. Nyt hän alkaa käsitellä metsäalan ajankohtaisia aiheita Metsälehden verkkosivuilla. (Kuvaaja: Johanna Kokkola)
Riku Ekman aloitti videobloggaamisen, eli vloggaamisen, noin viisi vuotta sitten videopalvelu YouTubessa. Nyt hän alkaa käsitellä metsäalan ajankohtaisia aiheita Metsälehden verkkosivuilla. (Kuvaaja: Johanna Kokkola)

Joensuulaisen Riku Ekmanin mielestä metsäalalle kaivataan enemmän videomuotoisia blogeja, eli vlogeja.

”Ensinnäkin niitä ei hirveästi ole. Toiseksi varsinkin nuoremman polven on helpompi katsoa videoita kuin lukea blogitekstiä. Videot ovat lyöneet läpi blogimaailmassa, ja nykyään lähes kaikki nuoret katselevat niitä Youtubesta.”

24-vuotias Ekman kouluttautuu parhaillaan metsätalousinsinööriksi Karelia-ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Tänä kesänä hän työskentelee toimihenkilöharjoittelijana Metsänhoitoyhdistys Lakeudella Etelä-Pohjanmaalla.

Metsälehdelle tekemillään videoilla Ekman pyrkii tuomaan esille opiskelijan näkökulmaa. Ensimmäinen julkaisu käsittelee toukokuussa Saksaan tehtyä opintoretkeä, jolla tutustuttiin paikalliseen metsäteollisuuteen ja metsänhoitoon.

Tulevat aiheet kumpuavat omista opinnoista, metsäalan ajankohtaisista puheenaiheista ja tapahtumista, kuten messuista. Videoille on tarkoitus kuvata omien ajatusten lisäksi muiden haastatteluita.

Metsäalan kehitykseen mukaan

Ekman on opiskellut aiemmin liiketaloutta. Hän on ollut töissä rautakaupassa ja isänsä puutarhayrityksellä.

”Olen aina ollut kiinnostunut monista eri aloista. Kaupan ala on minulle tuttua, ja tässäkin koulutuksessa minua kiinnostaa sen liiketalouspuoli. Käydäänhän metsäalallakin jatkuvasti kauppaa jostakin puusta, siitä siinä loppujen lopuksi on kysymys.”

Liiketalouden lisäksi Ekmania innostaa tulevaisuuden kehityksessä mukana oleminen.

”Bioenergia on lähellä sydäntä. Tulevaisuudessa uusiutuvien luonnonvarojen käyttö tulee korostumaan, kun yritetään luopua fossiilisista polttoaineista. Energian riittämisessä metsät ovat varmasti oleellisena osana mukana. On kiinnostavaa nähdä, varustetaanko metsiä tulevaisuudessa enemmän hiilinieluiksi, vai hyödynnetäänkö niitä entistä enemmän kestävästi energian tuotannossa.”

Opiskelut jatkuvat vielä pari vuotta. Tulevaisuuden suhteen Ekman on avoin

”En rajaa mitään pois. Voisin olla töissä metsäteollisuudella tai esimerkiksi metsänhoitoyhdistyksen alueneuvojana. Tai sitten voisin perustaa oman metsäalan yrityksen, sillä olen kasvanut yrittäjäperheessä.”

Katso Riku Ekmanin vlogi osoitteessa metsalehti.fi/blogit.

Julkaistu Metsälehdessä 10/2018

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset