Keihäshuiput Pitkämäki ja Ruuskanen ryhtyivät metsäyrittäjiksi

Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy keskittyy korjuun lisäksi tuhkalannoituksiin.

Pitkänen & Ruuskanen Forest on työsk

Kaikkien tuntemat keihäshuiput, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen, ovat perustaneet tuhkalannoituksiin ja puunkorjuuseen erikoistuneen metsäyrityksen. Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy:n toimintaa on käynnistelty viime syksystä alkaen ja entiset kilpakumppanit ovat koonneet ympärilleen osaavan taustaryhmän toiminnan tueksi.

”Aktiiviuran aikana totuimme äärimmäisen kovaan kilpailuun. Päätimme jatkaa samalla linjalla, joten päädyimme Teron kanssa metsäkoneyrittäjiksi. Homma on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Olemme talven aikana hakanneet Keitele Forestin työmaita. Jatkossa on tarkoitus tehdä hakkuita myös metsänomistajien lukuun”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Antti Ruuskanen.

Kenellekään ei liene yllätys, että yritys operoi Ponssen koneilla.

”Veljeni Olli-Pekka Ruuskanen on ajanut motoa 25 vuotta. Kysyin häntä meille töihin. Velipoika lupasi lähteä, kunhan saa ajaa Ponsse Scorpionilla. Alkuun lähdimme hankkimalla käytetyt vaihtokoneet.”

Puunkorjuun lisäksi Pitkämäki & Ruuskanen Forest kaavailee leipälajikseen tuhkalannoituksia. Niissä yritys keskittyy lannoitusten markkinointiin ja myyntiin metsänomistajille, helikopterilannoituksista vastaa Tero Pitkämäen veli.

Ruuskanen kertoo, että yrityksen vasta avatuilla nettisivuilla on laskuri, josta tuhkalannoitusta suunnitteleva metsänomistaja voi laskea tarkat hinnat omalle kohteelleen.

Hänen mukaansa uusi yritys on saanut lämpimän vastaanoton metsäalalla.

”Totuimme urheilu-uran aikana kovaan mutta reiluun kilpailuun. Metsäalalla olen kokenut samanlaista henkeä. Kilpailijatkin ovat toivottaneet meidät vilpittömästi tervetulleiksi.”

Yrityksen kotipaikka on Pielavedellä.

Kommentit (1)

  1. jpjulku

    Jostain syystä piti katsoa, onko juttu julkaistu aprillipäivänä. Onneksi ei!

Metsänhoito Metsänhoito