Metsäalalle uusi tieteenalakerho

Suomen Metsätieteellisen Seuran tieteenalakerhoksi hyväksyttiin maaliskuussa uusi kerho – Metsäsuhdeklubi. Se täydentää Metsätieteellisen Seuran toimintaa ihmistieteellisen eli humanistisen, käyttäytymistieteellisen ja yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen näkökulmilla.

Klubin puheenjohtajana toimii dosentti Jaana Laine Helsingin yliopistolta.

Metsäsuhdeklubi perustettiin tammikuussa. Sen tarkoitus on edistää ihmistieteellistä metsiin liittyvää tutkimusta – eli metsäsuhdetutkimusta – ja sen vuorovaikutusta metsätieteellisen tutkimuksen, käytännön metsätalouden ja metsien käytön kanssa. Klubi toimii metsäsuhdetutkijoiden ja -yhteisöjen yhdyssiteenä ja osallistuu metsäsuhteisiin kohdistuvan opetuksen kehittämiseen.

Klubi toimii tiiviissä yhteistyössä Metsäsuhdetutkimusverkoston kanssa, jossa on tutkijoiden lisäksi mukana myös taiteentekijöitä. Sekä klubi että verkosto on tarkoitettu kaikille ihmistieteellisestä, metsään liittyvästä tutkimuksesta kiinnostuneille tai sitä tekeville. Myös Metsämuseo Lusto on ollut klubia perustamassa ja on mukana sen toiminnassa jatkossakin.

Metsäklubiin voi liittyä ottamalla yhteyttä klubin puheenjohtajaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito