Osalle Otson hankkeista löytynyt tekijä

Lokakuussa konkurssiin hakeutuneen Otso Metsäpalvelujen konkurssipesän perkaus etenee. Edistystä on tullut muun muassa Otson hankkeiden eteenpäin siirtävmisessä.

Lokakuun lopussa Otson siltaliiketoiminnan ely-keskuksen rahoittamat siltahankkeet myytiin VeiTa Tekniikka Oy:lle. Kaupan myötä Otson konkurssimenettelyn alkamiseen saakka hoitama siltaliiketoiminnan suunnittelu-, rakennuttamis- ja valvontatyön projektikanta siirtyi VeiTa Tekniikan vastuulle.

Konkurssihallinto neuvottelee edelleen projektikannan siirrosta uudelle toteuttajalle. Neuvottelut käydään loppuvuoden aikana. Tarkoitus on mahdollistaa käynnissä olevien hankkeiden jatko mahdollisimman tehokkaasti. Tämä rajaisi huomattavasti hankkeisiin liittyvää takaisinperintäriskiä.

Mikäli hankkeiden siirto onnistuu, siitä viestitään erikseen maanomistajille.

Metsäkeskuksen ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa on myös käyty keskusteluja kemerahankkeista ja niiden mahdollisesta siirrosta uudelle toimijalle. Keskusteluja on käyty hyvässä hengessä, konkurssihallinnosta kerrotaan.

Konkurssihallinto pyrkii löytämään jatkajaa myös Otson tiekunnille tuottamalle hallintopalvelulle. Toistaiseksi jatkajaa ei ole löytynyt, mutta asiasta käydään yhä neuvotteluja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito