Pikatesti | Kannattaako maksaa enemmän?

Suppea talvityökäsineiden vertailu osoitti, että kalliimmat ovat halpoja mukavammat.

Snickersin hanskat sopivat yhtä lailla metsätöihin kuin urheiluun. (Kuvaaja: Sami Karppinen)

Tammikuisen moottorisahatestin ohessa katsastimme talvitöihin sopivia käsineitä. Tarkoitus oli löytää kelpo hanskat talvisavottaan ja pohtia samalla vastausta kannattaako maksaa enemmän -kysymykseen.

Kokeessa oli mukana kahdet kotimaisen Tamrexin WinterPro6000 TouchScreen –sarjan käsineet ja Snickers Workwear Weather Dry -työkäsineet.

Tamrexin keltaiset WinterPro-hanskat olivat halvimmat (19,9 euroa). Niiden Thinsulate-vuorin luvataan pitävän kädet lämpimänä kymmenen asteen pakkasilla. Tämä on totta. Materiaali on vettä pitävää, mutta käsineen suu on aika avoin, joten lunta voi päästä hanskaan. Silloin käsi kastuu ja kylmettyy.

Paksu kämmenpohja on tikkaamattomana niin tunnoton, että hanskoilla oli vaikea saada pitävää otetta edes auton ratista. Tämä heikentää käytettävyyttä.

Vähän kalliimmat, paljon paremmat

Kuuden euron lisäsatsauksella saa tummat WinterPro-käsineet. Se kannattaa maksaa.

Myös näissä on Thinsulate-vuori ja vettä pitävä polyuretaanipinnoite. Käsien luvataan pysyvän kuivina ja lämpiminä 20 asteen pakkasille asti. Tämä on helppo uskoa. Lisäplussat suuosan pitkästä resorista, joka mahtuu metsurin puseron hihansuun sisälle, jolloin lumi pysyy loitolla.

Kämmenpuoli on tikattu, joten tartuntatuntuma on tarkka. Nämä sopivat talvitöihin, hiihtohanskoiksi tai vaikkapa talvikalastukseen.

Molemmilla WinterPro-käsineillä voi hipeltää älypuhelinta – kuten lisämääre TouchScreen vihjaa. Tämä tosin jää enempi teoriaksi, koska sormiosat ovat siihen tarkoitukseen tunnottomat.

Kalleimmat ovat parhaat

Snickers Workwearin Weather Dry -työkäsineet maksavat tuplasti (54 euroa) sen mitä paremmat WinterProt, mutta ovat lisähintansa väärtit. Tosin käsineisiin kului viikon käytössä pieni reikä, mistä miinus.

Ne ovat napakat, vedenpitävät ja lämpimät. Tikattu kämmenpohja on polyuretaania: näillä saa tarkan lipsumattoman otteen mistä vaan. Vuori on vedenpitävä, joten kädet pysyvät kuivina.

Käsineen suuosa ei ole yhtä pitkä kuin tummissa WinterPro-käsineissä, mutta tyköistuva tarrakiristys pitää lumen loitolla. Myös Snickersit ovat kapeat, joten ne sopivat huonosti sellaisiin toimiin, joissa käsinettä pitää riisua usein.

Kaikki kokeillut käsineet suojaavat kättä viiltäviltä teriltä, mutta moottorisahan teräketjun pysäyttävää viiltosuojamateriaalia käsineiden rystypuolella ei ole. Viiltosuojakäsineet eivät ole pakollinen turvavaruste moottorisahatyössä.

Plussat ja miinukset

WinterPro6000 TouchScreen keltainen

+ Lämmin ja vettä pitävä

– Avoimet

– Kämmenpohjan tartuntatuntuma huono

WinterPro6000 TouchScreen tumma

+ Lämmin, pitää kädet kuivina

+ Tiivis resori ranteessa

– Kapea, ahdas, työläs pukea ja riisua

Snickers Workwear Weather Dry

+ Erittäin mukavat

+ Tarkka tartuntatuntuma

+ Ranneosan tarrakiinnitys

– Kulutuskestävyys

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut