Puu pääroolissa Tuusulan asuntomessuilla

Messuilta löytyy niin puisia pientaloja kuin pienkerrostalojakin.

Tuusulan asuntomessualueella ei voi välttyä näkemästä puuta, kuten Skanskan ja Ikean Bo Klok -pienkerrostalkorttelissa. (Kuvaaja: Kari Kohvakka)
Tuusulan asuntomessualueella ei voi välttyä näkemästä puuta, kuten Skanskan ja Ikean Bo Klok -pienkerrostalkorttelissa. (Kuvaaja: Kari Kohvakka)

Tuusulassa tänään yleisölle avatuilla asuntomessuilla päärooliin on nostettu puurakentaminen. Esimerkiksi 27 pientalosta puolet eli 13 on puurunkoisia. Seitsemässä talossa on hirsirunko ja kaksi kohdetta on rakennettu CLT:stä eli ristiinliimatusta massiivipuusta.

Asuntomessuilta löytyy myös hybridikerrostalo, jonka kantavat rakenteet ovat betonia ja väliseinät puuta.

Bo Klok -pienkerrostalokorttelin rakennusmateriaali on puu. Kyseessä on Skanskan ja Ikean kehittämä konsepti. Kaikissa asunnoissa on samat vakioratkaisut, joten niiden hintataso on kohtuullinen.

Tuusulan asuntomessuihin voi tutustua 30. elokuuta asti. (Kuva: Mikko Häyrynen)

Kuten nimestä voi päätellä, puu on rakennusaineena myös Trä Kronorin kahdentoista townhouse-kodin korttelissa. Talojen päärakenne on liimatonta ja muovitonta massiivipuuta. Lisäksi puuta käytetään sekä julkisivussa että monissa sisäpinnoissa.

Toiveiden korttelissa yhdistyvät varhaiskasvatus, ikäihmisten asuminen ja hoivapalvelut. Julkisivumateriaalina käytetään lämpökäsiteltyä puupaneelia ja puusälettä. Myös sisätiloissa tuodaan mahdollisimman paljon puuta näkyville. Puurakennukset rajaavat kortteliin yhtenäisen piha-alueen.

Tuusulan Rykmentinpuiston asuntomessuihin pääsee tutustumaan sunnuntaihin 30. elokuuta asti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat