Keskustelut Tekniikka 200mm terä vastaan 225mm

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 194)
 • 200mm terä vastaan 225mm

  Merkitty: 

  Olen kuullut ja lukenutkin, että 200mm terä olisi parempi isommassa metsässä, mitä 225mm terä.? Minusta tuntuu että eikö set olisi toisinpäin parempi..225mm terä isompi läpimittaisessa ja pusikkoisessa taimikossa, ja varhaishoidoissa 200mm terä… hmmmm, täytynee kokeilla tänä kesänä pikku terää isommissa metsissä! Minkälaisia kokemuksia asiasta täällä foorumissa??

 • husku550xp

  Kyllä niitä  raivuu hommia tulee vielä 30 senttisessä hangessa tehtyä jos ei muuta hommaa ole.

  pihkatappi pihkatappi

  Huhtikuun alussa täälläkin alettiin palkkametsurina ja lunta oli aluksi paikoin 30 cm. Omissa metsissää raivasin aiemmin talvella lumikenkien kanssa.

  Yksi työmaa ollut, missä on tehty tuntityönä, jotta jälki olisi mahdollisimman hyvä, muutoin kantojen pituudet eivät ole puhuttaneet, tai en ole saanut sitä palautetta. Taitaa olla enempi metsästäjien toive, että kantoja ei taimikoissa olisi.

  Jätkä

  Epäilemättä Normaali – ihmisellä 30 senttinen kanto on ihan JEES. Kun raivaustyöän jäljille eksyy joku lyhytjalkainen , vitjaEDIT miehenkuvatus, hän kyllä sellaiseen jo takertuu.

  Noille vaikertelijoille sanoisin kyllä, että mitä Halvattua te sinne ryteikköön tungette. Suurin osa metsäalueista on raivaamatonta ja kannnotonta, miksi ette ”Ulkoile ” siellä.

  Niille, joiden trakr´tori jää pohjastaan kiinni raivauskannon pääghän, suosittelen oikean traktorin hankkimista. RS-kanto väistää traktorin pyörän edestä ja jos Valmetti jää kannon päähän killumaan vetokoukkusysteemistään, takaan, että sitä kantoa ei ole sahattu raivaus-sahalla.

  Minulla on kerran tullut rengashommia metsäajossa, kun Pikku-Fergun eturenkaasta venttiilitappi lensi pusikkoon, kun kurvasin pajupuskan yli. Tein sopivan pölkynpätkän M-sahalla ja ajoin sen pönkäämään pyörän ylös. Sitten pyörä kainaloon ja kumisuutarille. parin tunnin jälkeen ajot jatkuivat, eikä renkaiden kanssa muuta touhua.

  Taimikonhoitotyömaalla traktorilla ajelu on yleensä tarpeetonta, kunhan tehdään sekin työ ajallaan. Kertymä on niin pieni, ettei sen takia kannata alkaa ähräämään.

  husku550xp

  Heitetäänpä toisenlainen kysymys. Kuinka loppuun viilaatte raivaussahan terän? Olen nähnyt että jotku heittävät terän menemään kun hampaissa on vielä puolet viilaus varaa jäljellä.

  pihkatappi pihkatappi

  Kävin mittaamassa metallinkeräys astiasta, 3 – 5 mm hampaan selästä mitattuna olivat terät ja se 3 milliin viilattu terä näyttää ihan silmälle jo siltä että on loppuun sahattu.

  Jätkä

  Viilaus pitää lopettaa, kun hammas tulee niin heikoksi, että ei enää pysy ruodussa. Ei ole mitään syytä heittää terää rumukoppaan pelkästään sen vuoksi, että sen hanpaiden selkä on lyhentynyt. kun hammas on ohuimmalta kohdaltaan vain muutaman millin, se saattaa vääntyä ja poistua ruodusta. Yhden hampaan puuttumista ei välttämättä edes huomaa sahatessa.

  Tilanne on kokolailla sama kuin teräketjussa. Joissakin ketjuissa on kourun päällä suuntaviiva, joka näytää viilauskulman ja myös sen kohdan jossa pitää alkaa suunnittelemaan terän vaihtoa, laipan hiomista ja vetorissan kunnon mittausta.

  arto arto

  Alle 5mm kun menee leikuuhammas silloin mene vaihtoon. Olen nähnyt erään metsähallituksen metsurin jolla oli teriä iso läjä, Kertoi sahaavansa päivän pari terällä ja vaihtoon, oli etelän hemmoja. Ei siis teroittanut ollenkaan sanoi menevän tylsäksi kun teroittaa, En viitsinyt sanoa mitään annoin poikasen jatkaa opituilla opilla.

  Tolopainen

  Eikö tuosta 225 terästä kannattaisi tehdä standardi terä. Sehän kävisi kaikkiin raivaussahoihin kun kulmavaihteella pudotetaan kehänopeus vastaamaan 200 millistä jolloin menisi samalla tehontarpeella.

  Jätkä

  Ai menis` ?

  Tolopainen

  Niin menis eikö olekin ihmeellistä.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 194)