Keskustelut Tekniikka 200mm terä vastaan 225mm

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 194)
 • 200mm terä vastaan 225mm

  Merkitty: 

  Olen kuullut ja lukenutkin, että 200mm terä olisi parempi isommassa metsässä, mitä 225mm terä.? Minusta tuntuu että eikö set olisi toisinpäin parempi..225mm terä isompi läpimittaisessa ja pusikkoisessa taimikossa, ja varhaishoidoissa 200mm terä… hmmmm, täytynee kokeilla tänä kesänä pikku terää isommissa metsissä! Minkälaisia kokemuksia asiasta täällä foorumissa??

 • Lasse

  MG ostoksista mitä joutuu euroja pulittaan saa kuitin ja se vähennyksiin, ei se sen ihmeellisempää.

  Jätkä

  Trimmeri. Pidä Tilhin kierrokset aina vähintään kymppitonnin tietämissä. Kaasuliipasimessa on jousi, jonka avulla kaasua on helppu pumpata niin, että kierrokset ovat aina hyvin korkealla. Pikku-Tilhi ottanee 13 000 rinkiä ja se pitäisi olla aina silloin, kun leikataan.

  Kun terä käy edes lähellä maata, se on teroitettava. Se teroitetaan oikeassa raivaussahassa joka tankkauksen yhteydessä, mutta Tilhi on niin kova syömään bensaa, että siinä voi hyvin käyttää kaksi tankillista yhdellä viilauksella.

  Ja ”artoille” huomautus: Terä teroitetaan hieman ennen kuin se tulee tylsäksi.

  pihkatappi pihkatappi

  Meni se mg verkkokaupan kuitti ohitse. Pelkillä bonuksilla ostin pino strandin teriä ja jotain muuta ja en kuittia saanut. Tosin en sitä kehtaisi verotukseen laittaakaan, kun terät käytän lähinnä metsurintöissä. Mg:n verkkokaupan paketti tuli suoraan uittokalustolta, tuskin siinä ainakaan kuittia oli. Vai onko niin että bonuksilla maksettaessa ei verollista ostoa tapahdu, no kysyn tuon metsäasiantuntijalta.

  Pienen stihlin ja pienen terän kanssa osa käsiteltävistä kuvioista on tavallaan liian järeitä. Kaikki ylijäreät tehdään kuitenkin tuntitöinä, jolloin isommasta terästä ja tehokkaammasta raivurista saatu etu ei näy ansioissa. Voihan sitä tietysti kysyä tuntitaksan nostoa sillä perusteella, että hankkii tarkoitukseen tehokkaamman raivurin isolla terällä. Välillä on tilanteita että puut ovat aivan kiinni toisissaan eikä poistettavaa saa pienellä terällä poikki ja jo se että poistettavaa joutuu pikkuterällä sahaamaan kahdelta puolelta on hieman puuhastelua ja sitä kokoluokkaa ennakkoraivuilla on paljon.

   

  Jätkä

  Vedä metrin kantoon, niin terä yltää läpi. Minusta isoa sahatessa on vain hyvä, jos se ei katkea kertapyyhkäisyllä, koska silloin on tilaisuus kaataa puu tarkasti siihen, missä se ei haittaa työtä jatkossa.

  Eli ensin nopealla puolella kulmuria myöten ja sitten vetävällä terällä toinen puoli. Taakse jää pitopuu, joka pitää puuta pystyssä, kunnes se työnnetään nurin.

  arto arto

  Taakse jää pitopuu, joka pitää puuta pystyssä, kunnes se työnnetään nurin……..Ei ammattilaiset jouda tyrkkimään puita. Pikkuterällä voi kiertää ympäri sellaiset puut jotka ei muuten kaadu.  Saman voi tietty tehdä isollakin.

  Jätkä

  Kun matalassa taimikossa kaadetaan isohkoja susipuita, niin surkea on sellainen ”ammattilainen”, joka rojauttaa puun pienten taimien päälle. Pyörii puun ympärillä kuin metsämarja sukupuolielimessä.

  EI JATKOON!

  arto arto

  Ei siinä sahaaja pyöri. Saha voi liikuttaa kahvoista  sen verran. Tupla viillot sinne minne sen haluaa kaatuvan sitten terällä ympäri, Siinä se,,,,,,Eipä viljellyissä pikku taimikoissa ole niitä isoja puita ainakaan meillä päin.

  arto arto

  taikatempu, kun terän vapaa säde on 75 mm ja puu on katkaisukohdalta 17 senttiä………Ei meillä onneksi ole noin huonosti hoidettuja metsiä. Tuolla mitalla ne on jo myyntipuita……….Ei kiinnosta neukku eukot. Kotimaiset parempia ja ihania….Eli ei tarvite itään mennä naisia katselemaan. Niitä riittää suomessakin kun kroppa kunnossa.

  rööri roope

  On tainnu savon jätkältä laksuoppi unohtuu.

  tamperelainen tamperelainen

  Muutenkin tuo yli 15 senttisten puiden kaatelu vaarallista.Meinasin jäädä kerran pahasti alle ,kun myrsky riepaisi puun itteäni kohti.Tanssi raivurin kanssa paljon kömpelömpää,kuin m-sahalla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 194)