Keskustelut Tekniikka 200mm terä vastaan 225mm

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 194)
 • 200mm terä vastaan 225mm

  Merkitty: 

  Olen kuullut ja lukenutkin, että 200mm terä olisi parempi isommassa metsässä, mitä 225mm terä.? Minusta tuntuu että eikö set olisi toisinpäin parempi..225mm terä isompi läpimittaisessa ja pusikkoisessa taimikossa, ja varhaishoidoissa 200mm terä… hmmmm, täytynee kokeilla tänä kesänä pikku terää isommissa metsissä! Minkälaisia kokemuksia asiasta täällä foorumissa??

 • Jätkä

  Huskun takuu on myös valmistajan takuu. eli kyllä sen pitää toimia ihan missä tahansa. Maahantuoja on vain välikäsi, olkoonkin, että se suomessa on sama kuin valmistaja.

  Normaalisti takuut pyörii ilman ihmeempiä todistuksia, koska myyjällä on tiedostossaan ostotapahtuma, jonka yhteydessä on rekisteröity valmistusnumerot ja ostajan henkilöllisyys.

  Metsuri motokuski

  Uskon että monikaan joka työkseen raivauksia tekee niin ei raivaa 200 mm terällä. 225 mm terällä työskentely on selkeästi nopeampaa.

  husku550xp

  225 isommassa käytössä ja pienemässä 200. Sahat huskeja

  Apli

  Olen vissiin poikkeus, mutta en kokenut 225 juurikaan hyötyä 200 tosin isompia puita harvoin raivuulla… Sahat ollu tilhejä, 460 pitkään..

  trimmeri

  ^mitenkäs se 460 jakso sillä 225 terällä? Taidan kummminkin hommata sen muutaman kympin sektorisuojan ja terän jotaa pääsee koittamaan. On 3ha semmosta kiiruulista umpeenkasvanutta vastassa, että isommalla menis kertapyyhkäsyllä enempi, toki kahdenpuolen sahattavaa on paljon myös.

  Apli

  Hyvin jaksoi en ole urakkamiehiä…

  Metsuri motokuski

  Itselläni kummatkin sahat (460 ja 490) kumpikin isoilla terillä ja hyvin toimii. Tietysti kiihtyvyys vähän kärsii pienellä sahalla mutta kovilla kierroksilla sahaan kokoajan niin kiihtyvyys riittää hyvin. Uskon että jos sahan käsittely on verkkaisempaa niin isolla terällä kiihtyvyysongelmia on pienellä sahalla.

  Kyllähän tuolla metsässä kuulee monenlaista sahan käsittelyä. Joillakin se käy yhtä paljn tyhjäkäyntiä kuin kierroksilla. Silloin hyvällä kiihtyvyydellä on merkitystä. Minun sahaustekniikalla kiihtyvyydellä ei ole niin paljoa merkitystä.

  trimmeri

  Onko noita 225 teriä saatavana kuinka ohkaisia? Kaupasta otin terän mukaan ja se on 1,8mm paksu. Se kelpaa kyllä nyt testiin, mutta ohkasempi ja keveämpi voisi olla paree?

  pihkatappi pihkatappi

  Strandin terää saa ja on 1,6mm paksuinen. Ainakin Metsägroupin verkkokaupassa tai uittokalustolla löytyy. Mg myy halvalla jäsenilleen, mutta en tiedä miten verovähennyksiä noista Mgn ostoksista tehdään, eli jääkö saamatta.

  trimmeri

  Jaahas, näin harjottelijana ajattelisin, että ammattilaiset ei pikkuterää paljo käytä. Piristetty minitilhi kiihtyy tyhjäkäynniltä ruokottoman hitaasti 225  terällä, mutta  kieroksilla jaksaa ihmeen hyvin. Työskentely muuttui jotenkin rauhallisemmaksi, mutta tehokkaammaksi. Ajoin uuden terän p**kele maahan ja silti meni vielä puu poikki. Eli leikkuukykyä oli selvästi paremmin tylsänä kuin tylsällä pikkuterällä. Tilhi tartttee vissiin m-tronikin, jotta kiihtyy.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 194)