Keskustelut Tekniikka 200mm terä vastaan 225mm

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 194)
 • 200mm terä vastaan 225mm

  Merkitty: 

  Olen kuullut ja lukenutkin, että 200mm terä olisi parempi isommassa metsässä, mitä 225mm terä.? Minusta tuntuu että eikö set olisi toisinpäin parempi..225mm terä isompi läpimittaisessa ja pusikkoisessa taimikossa, ja varhaishoidoissa 200mm terä… hmmmm, täytynee kokeilla tänä kesänä pikku terää isommissa metsissä! Minkälaisia kokemuksia asiasta täällä foorumissa??

 • Jätkä

  Täällä latovat Esson baarissa kehiteltyjä teorioita. Kaikilla ei ole edes metsää, saati ammattikäyttöön tarkoitettua sahaa.

  Luulo ei ole tiedon väärti, sanotaan ja se pätee kyllä noihin ”kamariteorioihinkin”, joille ei löydy pienintäkään taustaa.

  pihkatappi pihkatappi

  Aivan, kehutaan raivuiden jatkuvan kunnes  hanki on yli polveen asti ja kuitenkin aina tehdään 10 cm:n kannot. Päätalon Hermanni toteaisi jotenkin näin: siitä miehestä ei aina tiedä, puhuuko pää vai perse.

  oksapuu

  Miksi raivuutöitä pitäisi tehdä 70cm hangessa?

  Metsähallituksen vanha ohje muistaakseni oli että hyvä työnjälki sisältyy taksaan. Aivan varmasti en päästäisi ketään omaan metsään tuollaiseen hankeen…

  Ps. Täällä etelässä ei viimme talvena ollut 70cm hankia…

  Jätkä

  Jos olisi JOSKUS kokeillut painaa raivurin terää lumihankeen , että voisi siellä olevan puun katkaista kymmenen sentin kantoon, niin pitäisi tajuta, että temppu on lähes mahdoton. Lumeen painaminen vastustaa terän pyörimistä niin paljon, että melko pian järkevä yrittäjä huomaa, että siinä ei ole mitään järkeä.

  arto arto

  Nyt oli minun käsiteeni mukaan kesäraivauksesta kyse…Talvi on ihan erijuttu. Voi tietty kierrellä joka asiasta vastakohtia etsimällä niitä löytyy.

  sikari

  Kyllä savosta löytyy varmasti raivuun jäljiltä +30 cm:n kanto enempi kuin 10 cm:n vaikka Arto toisin väittää. Se on tyhmä ollut joka on lyhentämään kantoja lähtenyt,jos sitä ei erikseen sopimuksessa lue. Pitempi kanto ei haittaa kuin beekle miehiä tarviiko meidän siitä maksaa. Jätkän linjoilla.

  oksapuu

  Miksi sitä raivurin terää pitää painaa tukevasti lumihankeen?

  Yrittäjä-metsurit sinnittelee, verokirja-metsurit on liitonrahoilla ja Jätkä taitaa olla tukevasti eläkkeellä…

  veli poika

  Kyllä nyt ymmärrän  minkä tahi  jätkä siirtyi  ”opetus” hommiin. Loppui raivuut

  ylipitkiin  kantoihin.

  arto arto

  arto edes on, eikä hänkään ole kovin taitava.,,,,,Sinä kuulut oikein hölmöläseen sukuun. Omasta mielestä olet taitava….Mutta lasten kengisä oikeasti astelet….Jokainen toisten asia väärin. Ei voi kuin ihmetellä miten tyhmä joku voi olla.

  oksapuu

  EOS?

  Vaikuttaako Jätkän vuosieläkkeeseen jotain lumihangen paksuus? Todennäköisesti järkevä raivuuhenkilö siirtyy ajokoneen/moton puikkoihin tai vaikkapa viettää laatuaikaa (metsästys/matkailu ym.).

  Noinhan se käytännössä menee…

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 194)