Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 216)
 • 2t öljyt

  Merkitty: 

  Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

 • Ola_Pallonivel

  Stihl öljyllä sahannu vuosia, 2% suhde. Ei oo Stihlit leiponeet kiinni eikä pää tullu kipeeksi. Eikä oo ollu karstan takia ongelmia.

  Syksyllä tuli ensimmäinen Husky saha taloon ja siinä käyttäny Huskyn öljyä 2.5% suhteella. Myyjä meinasi, että tuo pitää olla. Ei oo siitäkään tullu polla kipiäksi.

  Tolopainen

  Sehän on pelkkää rahastusta.  Ei kannata kaikkea uskoa.

  Ola_Pallonivel

  Aikoinaan oli Nesteen öljyä. Kärysi ni paljon, että pää oli pian kipee. Ei tullu käytettyä pönikkää loppuun, vaan meni kierrätykseen.

  Kyllä noissa öljyissä on eroa.

  Jätkäpätkä

  Ihmettelin myös viimeviikolla 2t öljyn kanssa kun purkin kyljessä oma ”mitta-astia” joka näytti 2% seosta, varmuudeksi tein 2.5%. Poikasena jos mopedin tankkiin laittoi piti olla 2.5%, jos 2% laittoi niin kiinni leipoi, kaikkein halvinta jos osti piti laittaa likelle 3%. Luulisi että jos öljyn valmistajalla on vara purkin kyljessä suositella 2% niin sen täytyy käydä koneelle kuin koneelle, samallalailla mäntä heiluu oli tilhi tai husku.

  Ola_Pallonivel

  Itsellä metallinen desimitta, jolla tulee oikea määrä öljyä. Ja mittarista oikea määrä bensaa kanisteriin. Ne 2T-purkin kyljessä olevat mitta-asteikot on vähän sinne päin, ni niillä en oo mitannu öljyn määrää.

  Syrjälä Jari

  Minä olen käyttänyt 2.5% seossuhdetta, mutta ihmetystä herättää tuo 3% seos… joskus huoltomieheltä kysyin et miten muka esim, synteettinen teboil bike ei sovellu sahoihin! Sano et ne on moottoripyörille suunniteltu ja mopoille, sahoille omansa! En kyllä tiijä, onko noin?

  Hiluxmetsuri

  Jos nyt en ihan väärin muista merkkiä niin juurikin tuota Teboilin Bike 2T synteettistä olen käyttänyt sekoittaen sitä 4T-pienkonemittaribensaan. Hyvin on Stihlit laulaneet 2% seoksella. Eikä ole tullut pää kipeäksi.

  Syrjälä Jari
  Jätkä

  Öljyä valkatessa kannattaa ottaa huomioon sen, että monet moottoripyöräöljyt on tarkoitettu nestejäähdytettyyn moottoriin ja toiset taas ilmajäähdytettyihin koneisiin. Ilmajäähdytetyssä moottorissa on tuntuvasti korkeampi lämpötila, varsinkin pakoaukon oikealla puolella. Siellä on useinkin kiinnileipomisen jälkiä, vaikka muualla ei olisikaan. se leikkaaminen tapahtuu siksi, että öljy palaa männän ja sylinterin välistä.

  Hieman parempi öljy ei ole niin kallista, että sillä olisi merkitystä. Mutta on se niin kallista, että ei sitä kannata holvata miten sattuu.

  Tölkin kyljen mitta-asteikko on ihan hyvä silloin, kun tehdään seosta esim 20 litraan. Kun tehdään penempiä eriä, on esim HVA:n öljytölkin annostelija kätevä ja tarkka viiden litran sekoittamiseen.

  Eikä ylimääräisiä lirautuksia.

  Raivaaja

  Itse jätin huskun ls+ öljyn ostamatta kun hinta lähes 50€ 4 litran pönikkä. Hyvä ja savuttamaton öljy mutta jotain rajaa hinnalla. Täyein samoin savuttamaton on esim. Mobil extra 2T kaksitahtiöljy ja hinnaltaan puolet tuosta huskun öljystä. Joskus kokeilin halpis teboilin öljyä ja se katkun määrä oli niin pahaa että jäi kokeilu siihen. Mutta tuota mobilia voi suositella. Ei mitään eroa huskun öljyyn hajuanalyysiä käyttäen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 216)