Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

 • Tämä aihe sisältää 152 vastausta, 27 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 152)
 • 2t öljyt

  Merkitty: 

  Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

 • Syrjälä Jari

  Jep, mutta tuotakin mobilin öljyä pitää laittaa 3% seos mikäli on sahavalmistajien ohjeseen uskominen, itse olen sahannut saha valmistajien öljyillä ja nesteen 2t superilla, ja käyttänyt 2.5% seosta, uskaltasinko siirtyä 2% seokseen myös tuolla nesteen öljyllä?

  Hiluxmetsuri

  Metallisella desimitalla mittaillaan öljyt täälläkin.

  Jätkä

  Jos hyvä (riittävän hyvä) – öljy maksaa kympin litra ja sillä sekoittaa 2 %:n seoksen, kustantaa se litraa kohti himpun alle 20 snt.  Jos käyttää halpaa litkua (5 €/ litra,)  ja käyttää sitä 3 %:n seoksessa, niin öljyn osuus seoksessa on 14,5 snt /l.

  Turha nuukailu saattaa tehdä samanlaiseksi Tolloksi, kuin Tolopaisen on tehnyt. Kun vielä otetaan käyttöön 95 oktaaninen bensa 98:n asemasta, niin tuleepahan säästettyä.

  Paljon suurempaan säästöön pääsee, kun museosahasta kiristää suuttimia sen verran, kuin niitä sietää. Kun tankillinen kestää kaksi kertaa pitempään, jää kukkaroon enemmän rahaa, eikä tarvitse pienhiukkasten seassa köhiä.

  Raivaaja

  Joo, ei tuo oma esimerkkini loppupelissä paljoa säästä mutta rahaa ne muutamat kympitkin. Itse olen käyttänyt aina sen 0,5 litraa 20 litraan bensaa. Eli 160 litraan menee tuo 4 litran öljy.

  Jätkäpätkä

  Ei ole kyllä niin kallis kuluerä panostaa 50€ 4l 2t öljyyn etteikö kannattaisi jos kerran hyvää on, saa kuitenkin 200l 2% pensaa, saa raivuria huudahtaa aikalailla tai moortorisahaa tankata 5 tankin päivätahdilla useita päiviä ennenkuin tynnyri on tyhjä. Isompia tappioita tai voittoja tulee itse raivatessa kun jättää taimen kaatamatta tai kaataa vahingossa ylimääräisen.

  Jätkä

  Kannattaisi ehkä monenkin fundeerata arvot uusiksi.Kun sahaa käytetään oikein tosissaan tyntekoon, niin aika merkittävään osaan nousee polttoainekustannukset.

  Sivujuonteena tulee kuvaan mukaan myös sahan ”raskasruokaisuus”, joka ainakin palstalaisten kommenttien mukaan on joillakin käyttäjillä tai koneilla huomattavasti raskaampaa kuin toisilla.

  Saman merkin sama malli voi kuluttaa huomattavasti enemmän kuin jollain toisella, vaikka sahaustulos onkin sama. Kuitenkin on varmaa, että sahaajat, jotka nyssyttelevät puolikaasulla polttavat bensaa enemmän kuin sahaajat, joiden kone määkäisee.

  Jos toisella kuluu litra tunnissa ja toisella puoli litraa, tulee vuoden työjaksossa ( 220 työpäivää) – helposti 400 – 450 litran ero samallakin sahaustuloksella. Kuitenkin usein se, joka polttaa vähemmän bensaa, sahaa enemmän ja hänen koneensa kestää paremmin.

  arton juttujen mukaan hänellä kestää tankillinen pari tuntia ja joka päivä taimikkoa hoituu väh. 1 ha. Kun hehtaarihinta on 280 – 700 €, voi vain ihmetellä, jos arto ei ajele Bentleyllä.

  Kun käyttää hyvää kaksitahtiöljyä ja 98 okt. bensaa, sekä teroittaa joka tankilliselle terän, niin edut ovat sitä luokkaa, että on yhdentekevää, paljonko seosbensalitra maksaa, koska sitä kuluu niin vähän, varsinkin kun vertaa niihin, jotka savupilveen verhottuna polttavat 5 – 6 litraa päivässä ja lisäksi polttavat kytkimen.

  Edelleenkin voitaisiin sanoa, että bensakauppias kustantaa kerran vuodessa huippuammattilaiselle välirahan uuteen huippusahaan – verrattaessa siihen savupilvessä häärääjään.

  pihkatappi pihkatappi

  Enempihän sitä bensaa kuluu kun ajaa kaasupohjassa. Mutta kun aina risun kohdalla on kierrokset kovat niin kytkin säästyy eikä risut jää sektorisuojan ja terän väliin jumiin. Stihlin hp öljyä tasan 2% seos. 5 litran pönttö maksaa 35 euroa. Se että minulla kuluu bensaa melko paljon johtuu siitäkin, että en seisoskele vaan kokoajan on Risuja terälle. Tänään noin 2 ha ennakkoraivuuta ja 4,5 litraa meni polttoainetta. Tuli kävelyä varmasti 10 km, mutta sehän ei tietysti kuullosta miltään, mutta kun samalla sahaa niin kyllä se hieman uuvuttaa lopulta.

  Nuukailijat ajavat puolikaasulla koko elämänsä.

  Jätkä

  En koskaan pidä kaasua pohjassa pitkään, vaan pumppaan peukalolla , esim silloin, kun tulee siirtymä, niin moottori kyllä pyörii kovilla kierroksilla , vaikka kaasua vain käytetään niin, että kierrokset pysttelevät yli kymppitonnissa. Kiihdytettäessä pikkukierroksilla en runno kaasua heti pohjaan, vaan sen mukaan, kuinka kone kiihtyy.

  Kaikki koneet työntävät raakana bensaa, jos kaasua on enemmän kuin kone tarvitsee – myös nelitahtiset.

  Neljä ja puoli litraa merkitsee, että saha on laulanut yli yhdeksän tuntia, taikka sitten se on Tlhi!.

  Juhis.T

  Itse nykyään siirtynyt nesteen pienkone bensaan ja stihlin tai huskin öljyyn. Noilla tulee litrahinnaksi noin 2,2€

  pikkutukki

  Pienkonebensa mulle tuntematonta . Pitääkö siihen vielä lisätä 2-t öljy ? Olen kuvitellut sen olevan valmista .

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 152)