Keskustelut Tekniikka 2t öljyt

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 216)
 • 2t öljyt

  Merkitty: 

  Ruotsalaissahojen valmistajat suosittelee esim, käytettäväksi seossuhdetta 2% sahattaessa oman valmistajan öljyillä. Jos käyttää muun valmistajan öljyä, niin 3% seossuhde. Oletteko huomanneet mitä eroja näisä öljyissä? Minusta esim teboil bike on synteettinen 2t öljy ja lowsmoke, mutta silti pitää laittaa 3% seos!

 • Jätkä

  Punainen / oranssi pönttö = seosbensaa – alkylaattibensaa.

  Vihreä pönttö = puhdasta alkylaattibensaa. (myös joistakin Nesteen mittareista).

  Juhis.T

  Jep meillä puhdasta eli 4t pienkonebensaa saa Nesteeltä 1.99/ litra mittarista.

  rööri roope

  Heh koska tilhi ja huski on siirtynyt öljynjalostajiksi?Kumpikin on turva ja muunkin varustuksen valmistamisen siirtänyt mutskujen maille.Poikkeus huskin yöpuvut varustettuna huskin logolla ne valmistaa Pelle Svensson hurreista joka on MM nopein eli juoksee alasti tammea ympäri ja yrittää jotain?

  Nää suomen niinsanotut huippu yrittäjät kokeili mutta jäivät kiinni oksaan Metsä pilaantu.Huono tuuri.Artokin sortui yrittää yöpuvussa.

  Jätkäpätkä

  Tietysti jätkä jos on metsuri tai sahaa leipänsä eteen ympäri vuoden on myös polttoaine ja öljykulut huomattavat, sitä en meinannutkaan, vaan että suhteessa 2t öljy on pieni osa kokonaisuutta ja turha säästäminen tulee helposti kalliimmaksi. Itse kun kantaa kymppilitraisen tai pari bensaa ja yhden teräketjuöljyä, litra 2t öljyä metsään niin saa syksystä joulun tienoille harrastella parina päivänä viikossa, pari rekkakuormaa siinä tulee kuitua ja latvarangat polttopuiksi.

  jees h-valta

  Aivan turhaa öljyillä elvistellä, kyllä se halpa marketin Polaria, tai jotain sinnepäin toimii aivan loistavasti. Aina on sahat saatu soimaan 2%:n seoksella riittävän kauan. Aivan jopa liiankin kauan jokuset. Alkaa jokapaikasta olla sitten jo puoliräjähtänyt vempula.

  Ola_Pallonivel

  Tosimies sahaa jäteöljyllä.

  Jätkä

  Kyllä varmasti Polar riittää voiteluun, jos on puolikaasulla sahaaja, jonka vehje ei koskaan vonkaise täysillä. Sekoituksena 2% on riittävä, mutta kun ajetaan kone kuumana, pitää kaiken olla kohdallaan. Jeessin sahoilla ei ole varmasti yhtenäkään päivänä tehty niin paljoa valmista, kuin esim arto tekee tunnissa. Silloin on eri vaatimukset ihan kaikilla osa-alueilla.

  Kun jeessin taistelupari lähtee Pohjois-Stakuntaan raivuulle, kuluu ensin aamulla pari tuntia matkailuun. Sitten sahata jyrrätään OiloMacilla tankillinen ja ajellaan takaisin Harjavaltaan. Jopa siinä jälleen päivä kulahti, eikä raivurit lämmenneet sen vertaa, että olisi sytystystulppa ollut kuuma, jos olisi sitä irroittanut ja putsannut.

   

  pihkatappi

  Kerran kokeilin halpa öljyä 460 stihliin. No sytytystulpat kesti kaksi päivää ja neljännen päivän jälkeen kaadoin lopun öljyn teräketjuöljy pönttöön. Sahavalmistajan purkin öljyllä tulppa kestää ainakin 400 tuntia.

   

  Jätkä

  Nesteen valmisbensassa on tietenkin Nesteen 2-T öljy. Jos ei siitä tykkää, kannattaa tietenkin hankkia 4-T bensaa ja sekoittaa siihen hyvältä tuntuva öljy.

  Mielestäni ei kuitenkaan kannata hankkia ihan kilpakäyttöön tarkoitettuja erikoisöljyjä, jotka maksavat jopa monin verroin merkkiöljyjen hinnat. Kyllä ne laatuvaatimukset, jotka on sahojen valmistajien edellyttämät, löytyy muistakin isompien valmistajien purnukoiden kyljestä.

  Jotkut öljyt käryävät pahalta, ehkä se johtuu siitä, että ne palavat pakoputkesa pienemmissä lämpötiloissa, kuin öljy, joka ei käryä. Öljy-yhtiön kouluttaja väitti, että tavallisen mineraaliöljyn ja ns. synteettisen öljyn lämmönkestossa on jopa 50 asteen ero, eli synteettisellä öljyllä saa kone käydä jopa 50 astetta kuumempana ilman, että öljykalvo häviää metallien välistä.

  Jos öljy palaa pakoputkessa, se tuntuu karstoittumisena ja kohta tehon laskemisena.

  jees h-valta

  Kertaakaan en yhteenkään Stihliin ole yhtään tulppaa vaihtanut. Ei kovin paljoa tunnu 2-t.bensan öljyn laatu vaikuttavan. En sahaa sahaa niin loppuun että alkaisin sitä työkseni plokata. Teräketjun ja laipan vaihto pitää olla isoin toimi. Joskus kintaalla ilmanputsari puhtaaksi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 216)