Keskustelut Metsänhoito 418 m3/ha – totta vai tarua?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)
 • 418 m3/ha – totta vai tarua?

  Merkitty: 

  Katselin Upm -metsäsovellusta, kuvio 2,4 ha ja 1004 m3. Onko joku oikeasti hakannut tämmöistä kuusikkoa? Tuntuu kovasti yläkanttiin, en usko ko. laserkeilausaineiston tuloksiin. 300 kiintoakin ois kova juttu. Vaikka onhan puut isoja, jotain 30 cm rinnankorkeudelta…

 • pihkatappi pihkatappi

  Tuskin kuitenkaan kannattaa rehevällä pohjalla kasvattaa alle 3% tuotolla puustoa. Keskimääräinen tuotto kuusen istutusalalla Etelä Suomen omt pohjalla on yli 5%. Ja 5% tuotto on suht helppo saada muualtakin.

  Tuli mieleen sellainen skenario, että teet konkurssin perheyhtiöllä ja perheen talo on menossa pankin huutokauppaan. Toisaalta voit hakkata parhaassa arvokasvussa olevaa 03 puustoa ja talo jää sitten perheelle. Eli muitakin syitä voi olla, joku sijoitus voi tuottaa tuplaten tuohon metsänkasvuun nähden ja jos se liittyy vaikka omaan elinkeinon harjoittamiseen, niin ymmärtäisin hyvin tuossakin 03 metsän hakkuun.

  Keskenkasvuisia kuitenkin kaikki, mitkä eivät kasvuaan ole vielä lopettaneet.

  sitolkka

  Metsähallituksen hakkuissa ei Pohjois-Suomessa kyllä tukkiprosentti kovin paljoa ole. Itsellä siellä oli 55 prosenttia ja Mh hakkaa lähellä samanlaista, mutta vielä puolta pienempää. Muutama tukki kuiten näytti siltä Mh:n aukoltakin löytyvän. ihme ja kumma.

  eero heikki eero heikki

  Ee kyllä lähelläkkään kahtatoista kuutioo ,

  Pihkakintas

  Skogsforumilla juttu kuusen tehokasvatuksesta. 1500 kpl/ha kasvatetaan harventamatta ja lannoitetaan kolmen vuoden välein 150 kg typpeä. Puusto 300 m3 30v.

  Metsänmies

  Eikö pihkatapin kannattaisi tuon kuvitellun konkurssin uhatessa ottaa lainaa. Niissä on nykyisin olematon korko. Annat sen parhaassa arvokasvussa olevan 03 metsän kasvaa ja myyt puut myöhemmin. Metsän ja puuston arvo kasvaa huomattavasti enemmän, kuin korkokulut ovat. Saat pitää sekä talosi, että metsäsi.

  pihkatappi pihkatappi

  Esimerkkisi puuston arvokasvu oli varmaan 20%, että ainakin silloin lainaa kannattaisi yrittää saada tai myydä se metsä, jos mahdollista, jollekin kaverille. Riskilaina ei ole halpaa, konkurssi ja vakuudeton laina..

  Puuston arvokasvu ja tuhoriski on kuitenkin asiat, joita kannattaa pohtia päätehakkuun ajoituksessa, vaikka ei rahaa heti missään tarvisikaan. Jotkut panttaavat harvennuksiakin, kun juuri nyt ei rahaa tarvi.

  Taviokuurna

  Hyvällä MT+  — OMT pohjalla jos jää päätehakkuun puumäärä alle 400 motin, niin jossain on aiemmin sössitty ja pahasti. Suurin Suomessa näkemäni kuusimäärä m3/ha hiukan yli 1000, Etelä-Ruotsissa metsitetyillä peltorinteillä yli 1000 m3/ha ei ole harvinaista. Mutta se on sitten kaikki pelkkää kuusta, viis monimuotoisuudesta muusta.

   

  Kurki

  Ee kyllä lähelläkkään kahtatoista kuutioo ,

  Paljon sitten?

  V=0,4*D2*h

  jees h-valta

  Ainakin aiemissa ”kisoissa” on aika paljon höpötetty koko kierron kasvuna näitä yli neljänsadan tuottoja kuusikoilla. Nyt se onkin muuttunut pelkän päätehakkuun tulokseksi. Ota näistä sitten selvää. Tuntuu vain olevan rehevää muu kuin pohjat, meinaan puheet.

  Jätkä

  Markkinatalouden voima on kyllä normaalitilanteissa niin suuri, että se voittaa jonkin kolmen prosentin kasvutavoitteen.

  Jos vähänkään on seuraillut Tukin hintojen kehittymistä parin viimeisen vuoden aikana, niin jopa Tolloinkin voi huomata, että tukin hinnan nousu on ollut kymmeniä prosentteja. Lisäksi puumääräkin on kasvanut muutaman prosentin. Kasvaahan puu joka kasvukaudella yötä – päivää.

  Jeessille muistin virkistämiseksi, että : Kun päätehakkuussa on OMT:llä 400 – 600 runkoa /ha ja ne ovat D 1,3 – korkeudelta 33 cm, niin ne ovat kuution puita.  Jos päässälasku ei onnistu, ota laskin ja laske!

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 62)