Keskustelut Metsänhoito 418 m3/ha – totta vai tarua?

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
 • 418 m3/ha – totta vai tarua?

  Katselin Upm -metsäsovellusta, kuvio 2,4 ha ja 1004 m3. Onko joku oikeasti hakannut tämmöistä kuusikkoa? Tuntuu kovasti yläkanttiin, en usko ko. laserkeilausaineiston tuloksiin. 300 kiintoakin ois kova juttu. Vaikka onhan puut isoja, jotain 30 cm rinnankorkeudelta…

 • pihkatappi pihkatappi

  Tukin hinta ja sen huutava tarve ovat hyvä syy myydä myös hiukan keskenkasvuisia. Voi olla että toisaalta sitä hyvää hintaa kannattaa odotellakin valmiin leimikon kanssa. Mutta jos viime vuonna jätti myymättä, vaikka ol jo motin puita 600 hehtaarilla, niin onko metsänomistajalla tarkoituksena harjoittaa metsätaloutta, vai harrastaa puiden kasvatusta.

  jees h-valta

  Kyllä ne täälläsuunnilla kuusikotkin sitten kasvaa vaatimattomasti. 250-300 mottia ha:lle ja ihmettelen vain kun männyllä tuppaa olemaan samaa vaivaa vaikka varmasti puun mitoissa olikin. Joissain kulmilla sitten on tasaisemman kasvun aloja.

  pihkatappi pihkatappi

  Ainakin Jyväskylän ympärillä mäkirinteissä on kuusikoita. Ja onhan noita muuallakin. Itselläkin oli aikoinaan keskenkasvuinen 70 vuotias kuusikko, missä se 400 mottia hehtaarille tuli päätehakkuussa. Tuossa avohakkuun tärkein syy yli 10 han aukko kuvion rajalla naapuritilalla, eli oisin kasvattanut muutoin vielä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen uudistanut kuusikot kansaneläkeiässä,jolloin metsä antaa 250-400 mottia.Rahoilla olen ostanut lisäkasvua ja hakatut kuviot heti uudistettu kasvamaan uutta metsää.Hintahuiput kannattaa hyödyntää,myikö 75€ viime syksynä,vai nyt alle 70€ .Meillä ainakin metsän vanhetessa kuivaset lisääntyy ja ainahan jokunen pyllähtää nurin,jolloin hiljalleen metsäreikiintyy.Tykkään kasvavista elinvoimaisista metsistä,en niinkään puupankkikuvioita ,joita esitellä kylän puustoisempina,kuten joidenkin maanomistajien ajatuksen juoksu taitaa mennä.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)