Keskustelut Tekniikka 550 xp

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 289)
 • 550 xp

  Merkitty: 

  Bongasin tuolta Facebookista 550 xp kokemuksen . Saha kolme vuotta vanha eikä ollut sahurin mukaan paljon sahattu. Sitten oli käynyt näin ..”550 xpg antautui mykäksi täyskaasulta rilinän kera”. Saha oli viety huoltoon ja syyksi todettiin että kiertokangen alapäästä laakeri pettänyt.

  Sitten oli annettu sellainen selitys että sahauskauden välissä kertyy kosteutta ja siinä olisi osasyy laakeririkkoon . Kuka ostaa tämän selityksen ?  Vai olisiko tälle joku järkevämpi teoria olemassa ? Ja tässä nyt ei koiteta mustamaalata mitään sahamerkkiä eikä mallia.

 • kuusessa ollaan

  Viime syksynä lähtivät vanhat neulaset aikaisin männystä, niitä oli paljon raivurin pytyn ympärillä.

  Ei kiirettä.

  80 luvulla kun tuli leipä metsätöistä,niin ihan meiselillä tahi puukolla tuli sylinterinrivat puhdistettua.Ehkä tänään liian vaikeaa.

  veli poika

  Kyllä se jätkän tilhi pysyy puhtaana kun pitää sitä varastossa roikkumassa. Ei

  tarvitse mennä kun männikön ensiharvennuksen  ennakkoraivaukseen, niin

  tilhin koppa on täynnä kuivia männyn neulasia on kuin ”linnunpesä”. 460,490

  ovat tässä suhteessa paljon parempia kun vanhat 450 ja 480. Arto on siinä  oikeassa

  että kaikein pahempia ovat  varhausperkaukset ja taimikon hoidot  jossa  kukkineet

  horsmat pölisevät siinä tukkeutuu ilmansuodatinki hetkessä.

   

  Jätkä

  Horsman höytyvät täyttävät kyllä ilmanputsarin pinnat, mutta sekään tuskin paljoa käyntiin vaikuttaa.Tilhin suodatin on tosin niin pieni pinta-alaltaan, että siinä vaikutus on tehokkaampi kuin ”oikeassa” R.sahassa.

  Puhtaat sylinterin jäähdytysrivat eivät kerää höytyviä paljonkaan, mutta ilmanottoaukot käynnistyslaitteessa voi ihan hyvin suojata suodatinkankaalla, jonka voi tankkauksen yhteydessä putsata. Joskus takavuosina oli sahojen jäähdytysrivat niin tiheässä, että ne menivät herkästi tukkoon, mutta puhtaat – kuivat rivat päästävät aika isotkin roskat lävitseen.

  Kyllä meillä on RS-kokemuksia juuri syyskesältä, eikä horsmat eikä männyn neulaset ole muodostaneet minkäänlaista lisätyötä sahojen huollossa.

  Ei kiirettä.

  Tännään ei menny raivurin rivat tukkoon.Otin yhteen käteen sopivat pensassakset ja katkoin pieneen peltoon istuttamieni kuusien ympäriltä koivunvesat pois.

  Tolopainen

  Minulla on kymmenen vuotta vanha tilhin 450 raivuri, en ole vielä puhdistanut edes ilman putsaria. Hyvin pelaa, keväällä viimeksi sahailin eikä ollut haittaa neulasista eikä maitohorsmista. Neulasia löytyi kyllä kauluksen alta, kun tiheissä kuusipuskissa piti äheltää. Yleensä raivaan ne moottorisahalla, kun on helpompi liikkua ahtaissa puun väleissä kuin pitkän putken kanssa.

  pihkatappi pihkatappi

  Kahdessa viikossa tukkeentuu 460 Stihlin ilmanputsari niin, että tehojen laskun huomaa selvästi. Puhdistus väli noin viikko.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen ei ole tainnut kertoa, paljonko sitä raivausta tulee vuosittain tehtyä…

  Tolopainen

  Tänä vuonna ei tule kuin n. 4ha, tuli kuukaudessa Kemera päätös, ja osa töistäkin jo tehty. Sattaa olla että jotain  muutakin tulee raivattua, mutta vähäistä on käyttö, noin kestävälle sahalle.  Valjaat tietenkin pitäisi vaihtaa parempiin. Huskin tekemiin, mutta kun niissä on niin huono koukku sahalle jää vaihtamatta.

  Jätkä

  Taitaa hämähäkin verkkoja olla Tollon ilmanputsarin ”roskat”.

  Niinkuin monen muunkin ”Horsman haituvat”.

  Meillä on ollut ihan mutama sellainen RS- oppilas, joka on suurimman osan kulkemisestaan käyvän raivurin kanssa on kävellyt takaperin. Heillä on havupuutaimikoissa neulaset täyttäneet sahan kotelon ja ilmanputsarin, eikä oikein muuta ole päivän mittaan tapahtunutkaan.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 289)