Keskustelut Tekniikka 550 xp

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)
 • 550 xp

  Ongelmia sahojen kanssa vain riittää. Keväällä ostettussa 550 xp:ssa ollut uudesta asti ongelmia. Nimittäin tahtoo tukehtua aina kun tyhjäkäynniltä painaa kaasua. Tuntuu, että saa liikaa bensaa. Käytin kesällä huollossa ja ajoivat jonkin autotune-päivityksen. Päivityksen jälkeen saha oli edelleen samanlainen, tukehtuu kiihdyttäessä sen jälkeen kun on ollut kaksi sekunttiakaan tyhjäkäynnillä. Aika mukavasti maistuu myös bensa sahalle. Erittäin ärsyttävä vika. Välillä kaasulla joutuu aivan houkutella kierroksille. Sitten vein sahan uudestaan takuuhuoltoon, jossa tulos että kokonaan uusi kaasutin tilattiin. No nyt sitten uudella kaasuttimella saha on ehkä hieman parempi, mutta ongelma ei ole poistunut täysin vieläkään. Olen sahanut noin 4 tankillista uudella kaasuttimella. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia 550 xp:n kanssa?

 • Jätkä

  Enpä usko.

  Jätkä

  On varmaan kaikikkle selvää, että artolla ei visiiri huurru minkäänlaisella kelillä, eikä räntäsade tuki visiiriä, puhumattakaan verkkosilmikosta.

  Luultavasti kaikilla muilla tulee tilanteita, joissa silmikko nostetaan pois kasvoilta, koska halutaan nähdä, mitä ja miten sahataan.

  arto arto

  Tiedätkö siitä räntä tippuu kun käyttää ylhäällä ja laskee vauhdilla alas. Huuru taas lähtee hanskalla vetäisemällä pois, Silti me velvoitetaan välittömästi hankimaan uusi visiiri jos entiseen tulee vaikka reikä. Mutta ethän sinä olekaan ollut metsätöissä pitkään aikaan silloin ei voi tietää nykyjutuista mitään.

  Jätkä

  Vai TE velvoitatte? Taitaa jäädä velvoittamatta.

  Nyt sitten arto ilmoittaa, kuka on saanut tikun silmäänsä visiirin reiästä ja mikä vakuutusyhtiö on kieltäytynyt reiän takia maksamasta tapaturmakorvausta.

  Myös se, että koska ja missä tällainen tapaus on sattunut.

  Ola_Pallonivel

  Oon sipassu kevyesti sahalla polveen, ku ei ollu turvahousuja jalassa. Päivystykseen tikattavaksi ja vakuutusyhtiö maksoi kulut. Ei kyselly kukaan turvavarusteista. Korvauskin oli tosin mitätön, kun kuluja ei paljon tullut.

  Lenkopetäjä

  Minäki sipaisin kevyesti oikeaan polveen.passaa nyt pariksi vasemman kanssa.enää en sahaa ilman viiltosuojahousuja

  Jätkä

  Ketjusahalla sahaillessa kannattaa kyllä pitää viiltosuojahousuja. Ne ovat nykyään niin kevyet ja hyvin istuvat, että ne eivät enää pahemmin haittaa liikkumista ja työntekoa.

  Raivurin kanssa kannattaa pitää siihen työhön paremmin sopivia housuja.

  pihkatappi pihkatappi

  Ei kukaan tiedä nykyisiä eri firmojen työturvallisuus ohjeita, kun niitä tulee joka vuosi lisää. Viimeinen ohje alkoi hymyilyttää. Raivaussaha pitää sammuttaa, kun ylittää ojan. Kait ajatellaan kaikki mahdolliset vaaran paikat ja ohjeistetaan, että kun jotain sattuu, niin vika onkin työntekijässä, no ei vaan kyllä ohjeet pyrkii parantamaan työturvallisuutta. Pahin työturvallisuutta heikentävä tekijä raivaussahatöissä tulee siitä kun tehdään hoitotyöt hirvittävän paljon myöhässä, eli työ on joskus raskaampaa kuin moni manuhakkuu, siinä olisi tärkein työturvallisuus asia.

  No vakuutusyhtiöllä ei varmaan tutkita, oliko ojan ylityksessä käsi osunut terään. Uskomatonta tuokin että ovat visiirin tutkineet, silmän korjaaminen on ollut kallis operaatio. Voi siis olla niin että vakuutusyhtiö etsii ne käyttäjän laiminlyönnit, kun korvattava summa muodostuu riittävän isoksi ja silloin ammattilainen tutkii käytetyt työvälineet. Eli jos lyhennetyllä putkella raivaa käteen, tuskin vakuutusyhtiö korvaa isoa summaa, vaan tutkii ja toteaa että 5 cm pitemmän putken kanssa ei olisi yltänyt käteen ja vika on muunetussa sahassa.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä raivurihommatkin alkaa mennä vaaralliseksi,kun puusto päässyt liiaksi järeytymään..olen tuossa raivannut nyt tuommoista männyntaimikkoa,missä susipuut 15cm tyveltä.Myrskypuuskat heittelee puita

  EH ei vielä tuottaisi mitään,poistettavat,suurimmat puut ns susipuita.Kyllä Huski 555 on etopeli tämmöisessä puustossa

  Tolopainen

  Nuohan pitäisi myös kantokäsitellä kun halkaisija yli 10cm tai siirtää raivaus pakkaskeleille.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 93)