Keskustelut Metsänomistus Act4Planet- Ilmastonmuutoksen asialla. Vuokraa hiilinielu

 • Tämä aihe sisältää 39 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)
 • Act4Planet- Ilmastonmuutoksen asialla. Vuokraa hiilinielu

  Hei,

   

  Onko kellään kyseisestä hommasta tietoa tai kokemusta ? Olisin kuullut mielelläni jos joku on jo sopimuksen tehnyt että miten homma toimii ja oletko ollut tyytyväinen ?!

  Act4Planet- Ilmastonmuutoksen asialla. Vuokraa hiilinielu – Anna metsäsi hiilinielut vuokralle!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yksittäisten osakkeiden kanssa on vaikeaa arvata menestyjät. Asunto-osakkeilla ja kiinteistöillä voi myös tehdä tappioita. Yksi maamme sijoitusguruista antoi vähän aikaa sitten hyvän vinkin: sijoita indeksirahastoihin, niin sinun ei tarvitse murehtia yksittäisten osakkeiden menestyksestä! Vihreät rahastot ovat myös menestyneet ja tämän trendin voi olettaa jatkuvan, kun sijoittajat irrottautuvat yrityksistä joilla on päästötaakka.

  http://www.salkunrakentaja.fi/2020/02/seppo-saario-indeksisijoittaja/

  Planter Planter

  Ei valtiollakaan osakekaupat ole menneet ihan putkeen. Lintilä myi puolitoista vuotta sitten potin Nesteen osakkeita. Nyt samasta potista saisi 700 miljoonaa enemmän.

  Onneksi osa osakkeista siirrettiin Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:lle. Nyt sen potin arvo on 2,5 miljardia. Hallitus on päättänyt muuttaa Vake:n ilmastorahastoksi. Ilmeisesti siitä metsänomistajat  sitten saavat rahaa puiden pystyssä pitämiseen?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Toivottavasti ei niinkään tueta puuston museointia vaan kokonaan uusien puiden kasvattamista tai kasvun kiihdyttämistä. Muita hyviä (lainoituksen, ei tuen) kohteita voisivat olla vaikkapa tuhkan rakeistuslaitokset ja biokaasun tuotantolaitokset (lannan kierrätyksen tehostaminen). Lisäksi uudet puupohjaiset tuotteet, puurakentamisen vauhdittaminen, autojen konvertointi biokaasulle, jne. Löytyyhän näitä, ilmastotekoja.

  Scientist Scientist

  Osakemaailmassa on helppo olla jälkiviisas. Neste on poikkeuksellisesti noussut noin 10-kertaiseksi kurssiltaan 10 vuodessa. Lähes kaikki, minä myös olen myynyt liian aikaisin. Nyt ostin takaisin @28.5 ja nousi taas –> 38 euroon. Mutta pitäisikö luopua vai ostaa lisää ? Jälkiviisaus helppoa. Osingonmaksajana Neste on aina ollut melko kitsas, nytkin alle 3%, vaikka ollut huippuvuosi.  Nesteen kohdalla EU:n ja USA:n biopolttoainelainsäädäntö voi muuttaa äkkiä tilanteen.

  Puuki

  Metsien museoinnista muistui mieleen , että pari professoria (ei metsäalan) on kertoneet miten MH:n metsät pitäisi museoida kokonaan , kun muuten ei voida päästä EU:n määrittelemään hiilineutraalius tavoitteeseen tarpeeksi nopeasti.    Siinähän ei olisi mittään järkeä koska esim. Lapissa, jossa on eniten MH:n metsiä , muutenkin on eniten juuri nuorten kasvatusmetsien hakkuurästejä .  Se olisi sitä omiin housuihin hätäkusen päästämistä pahimmillaan.   Hiilitaseen parantaminen on ilmeisesti jollakin porukalla troijanhevosena jolla pyritään johonkin ihan muuhun päämäärään, tai sitten ovat ymmärtäneet  väärin metsän kehityksen ja puun käytön vaikutuksen pidemmällä aikavälillä.    Mutta  ei sitä tiedä mitä päätöksiä tulee , kun metsien käytöstäkin on päättämässä henkilöitä, joilla ei ole juuri mitään käsitystä pohjoismaisista metsistä. Hollantilaisen Timperimiehen metsätuntemus rajoittuu luultavasti kaupunkien puistometsiin. Siihen kun lisätään vaikka suomalaisen mepin S-Pietikäisen käsitykset ja kommentit, niin sekametelisoppa on valmis.

  Rahastot on helppoja hoidettavia, jos löytyy sopiva rahasto jonka kulut/tuotto-suhde pysyy kunnossa.  Rahastohan perii kulunsa myös laskevilla kursseilla, joten idioottivarma se on vain rahaston hoitajille itselleen, ei sijoittajille.  Mutta miltei ilmaisia rahastojakin on olemassa. Indeksirahastot voi olla hyviäkin kohteita kunhan vain osaisi sijoittaa niihin parhaisiin indekseihin ja mielellään vielä oikeaan aikaan. Eikä isompiakaan kuluja perivä rahastokaan aina huono ole, jos se hoitaa asiansa hyvin ja tuottaa tavallista paremmin .

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarissa oli tänään juttua Kiinan pankkisektorista. Kun yleinen luottamus horjuu ja toimeliaisuus alenee, koronavirusepidemia saattaa johtaa seuraavaksi pankkisektorin epidemiaan, kun yritykset eivät voi toimia ja hoitaa lainojaan. Meillä kotimaassakin riskittömien ja hyvätuottoisten sijoitusten aika taitaa olla ohi; osittain siksi metsäkin kiinnostaa taas sijoituskohteena.

  Puuki

  Pankeille pitää maksaa rahojen säilyttämisestä.  Siksi metsät on hyvä sijoitus isolle rahalle edelleen .   Ulkomaalaisille metsärahastoille varsinkin pitäisi laittaa vaatimus vararahastosta metsien uudistamista varten, kuten kaivoksillakin on kait  (ainakin pitäisi olla olemassa?) ennallistamisrahat erillään. (Tosin ainakin joku kaivos (kultakaivos) on jo pitänyt kunnostaa veronmaksajien rahoilla).   Nyt osa niistä voi käydä vain rahastamassa ja häipyä löysän metsälain turvin tehdyn ryöstöhakkuun jälkeen. Onhan niitä aina ollut ; konkurssi ja rahojen siirto muualle.

  Perän Pekkahan teki vähän vastaavan tempun kotimaisena toimijana. Kertoi muunneltua totuutta kurssikehityksestä ja vei piensijoittajienkin rahat . Maksoi sitten itselleen konkurssipesästä 20 k€;n kk-palkkaa köyhänä miehenä , kun omaisuus kuului vaimokkeelle.

  Visakallo Visakallo

  Metsälain uudistamisen takana olivat hyvin voimakkaasti ne tahot, jotka ajoivat rahastoja suomalaisten metsien omistajaksi.

  Puuki

  Siinä metsälainuudistuksessa oli hyviäkin pointteja mukana mutta meni  överiksi, kun on melko helppo käyttää hyväksi ja pilata metsä joko tahallaan tai vahingossa.

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)