Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

 • Tämä aihe sisältää 272 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • MJO

  Sinun ajatukset ainakin poikkeaa tolopaisen ”kukaan ei osta mitään” huutamisesta.

  jees h-valta

  Kyllähän tässä kauppoja varmasti väännellään kunhan hinnantarkistusaika astuu marraskuussa voimaan.

  Köppäkynsi

  Minullakin puukauppoja tulossa vähemmän. Tekisin enemmän, mutta kysyntää ei tunnu olevan. Ei auttanut edes Kuplan digiloikka. Yhtään tarjousta en saanut pienelle päätehakkuulle kuusta ja mäntyä. Vuosi sitten tuli sentään yksi tarjous samasta leimikosta. Ehkä päällä olevat yt-neuvottelut hyydyttivät ostajan.

  Menninkäinen

  Hankintahakkuita aloitellaan. Harvennuksia tehdään mitä jaksetaan ja ehditään. Koivikko ainakin pois alta siinä kun ei ole paljoa varaa odotella. Mahdolliset päätehakkuu alueetkin on jo ennakkoraivattu.

  M83-

  Hankintahakkuita täälläkin aloitellaan, kunhan vaan saataisiin metsät vähän kantavimmiksi. Osa itse tehden, osa pitäisi teettää urakoitsijalla. Itä-Suomessa firmoilla tuntuu olevan hyvä pystyvaranto.

  Miltä teidän osalta näyttää hankintahinnoittelu? Täällä väläyteltiin 28 – 29 €/m3 mäntykuidulle.

  Lisäksi pitäisi siis saada koneketju hommiin ensiharvennukselle. Missä suuruusluokassa nykyään pyörii raivatun ensiharvennusleimikon hakkuu- ja ajotaksat? Ajomatka lyhyt (osa tien varressa, osa 300 – 400 m).

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Puukauppaa  tarkoitus tehdä vuodesta toiseen.Kyllä kuusitukilla on kysyntää ja hintakin keskimääräistä korkeampi ,kuin mitä kymmeneen vuoteen ollut.Hinta n.65 € oli lisukkeineen,kun taannoin kaupan pystyyn kuusitukista tein.

  pihkatappi pihkatappi

  Eilen alkoi hakkuu ja tänään tuli rekka hakemaan kuusen tukkia. Käyty tuolla hakkuualaa raivaamassa ja samaa aukkoa nyt hakataan ja viedään pölliä tehtaalle. On tuossa kyllä sekin että lanssiin ei koko aukon puut (reilu 5000 mottia) mahdu, joten vievät pakostikin puuta samantien pois. Kait mätästys alkaa viimeistään ens viikolla.

  suorittava porras suorittava porras

  💪Pihkatapilla tekemisen meinikki . Korkeita tukkiprosentteja !

  rööri roope

  Kupsan puila ihan ok hinta. Olitko Kupsa Otavan vierailulla?  Pihkatapilla ihan hyvä kauppa.Konemiehetkin saavat pari päivää käydä samalla työmaalla.Säästyy koneiden rahtaus.

  metsä-masa metsä-masa

  M83- / Ensiharvennus, hankinta !

  Jos sopiva urakoitsija- ja konekalusto harvennukselle löytyy voi tarjota ko. leimikolle hakkuusta ja lähikuljetuksesta 12-13 €, järeys alle 100 l ( teko 9-10 ja kuljetus 2,5 € ). Jos järeys on yli 100 l silloin yhteishinta 10-11€, ( teko 7,5- 8,5 ja kuljetus 2,5 € ) + kesähakkuussa kantokäsittely.

  Jos varasto tulee heti ajettavan tienvarteen ja varaston koko on kolmesta viiteen rekkakuormaa kannattaa tavoitella 30 €:n tasoa kuiduille. Vaivan palkka siinä vielä jää jos ensiharvennus pystykaupan taso on n. 10-12 € / m3.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 272)