Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • harrastelija harrastelija

  Tekeekö joku ensiharvennuksella 12 – 13 €/m3 tien varteen? Minä luulen, että teko ja ajo autotien varteen on luokkaa 16-20 €/m3. Riippuu myös siitä, että onko ennakkoraivausta tehty.

  Tolopainen

  Harvennushakkuut kannattavat nykyisin vain metsäyhtiöille, ne saavat kuitupuusta hyvän katteen. Metsänomistajat eivät juuri mitään. Tarjontaa on aivan liikaa ei ole tarvetta maksaa nykyistä enempää. Joutaviin saunalisiin riittää rahaa ja juhlapyhäkorvausten maksamiseen kotona oleville työntekijöille.

  tamperelainen tamperelainen

  Harrastelija onko tuossa hinta- arviossasi 16 – 20e/ m3(ajo ja teko) Alv 0%  ?

  harrastelija harrastelija

  Kyllä alv on näissä 0. Olen jo vuosia sitten maksanut 16 – 18 €/m3 ensiharvennuksesta + energiapuusta. Jos litrakoko menee pahasti alle 50 dm3/runko, niin olen valmis maksamaan huonoimmista kohteista jopa 20 €/m3 alv 0.

  Toinen harvennus ja päätehakkuu ovat tietysti halvempia.

  Jos joku tekee laadun täyttävää hakkuuta enskalla 12-13 €/m3, niin tervetuloa töihin! Voin maksaa vähän enemmänkin.

  olikarkki

  Jätkälle. Olisin olettanut että Jätkällekin voisi tehdashinnan käsite aueta.

   

  Jätkä

  olikarkki:”-Jätkälle. Olisin olettanut että Jätkällekin voisi tehdashinnan käsite aueta.”

  Kysy  vaan, selitän sinulle kyllä, niinkuin monelle muullekin montaa muuta asiaa, vaikka teillä onkin etupäässä kyse siitä, että te ette ole viitsineet kuunnella kun teille on asiaa opetettu.

  Jätkä

  – Jenkeissä on vaikeissa olosuhteissa puun kantohinta suurin piirtein nolla (0). Tehän ette sitä ymmärrä, mutta syytön minä siihen olen.

  Kun kymmenen kuution runkoja vedetään vinssillä, voi siihen käyttää hieman aikaakin.

  Kun puuta on hehtaarilla alle tuhat kiintoa, sitä ei vielä kannata korjata.

  metsä-masa metsä-masa

  Kyllä hyvälle ja pitempiaikaiselle konemies ryhmälle kannattaa maksaa vähän ylimääräistäkin ja tasata heidän työllisyyttään.

  Väli-Suomeen  tuli uusia koneurakoitsijoita kun maatalous ei jaksanut kiinnostaa EU :n tulemisen jälkeen. Silloin talossa voi olla täysi konekanta maatalouden töihin, jotka vaihtui sitten metsäkoneisiin lähinnä keskiraskaista pienempiin koneisiin, Sampot, Profi ja ym. Käyttäjillä oli jo metsäkokemusta koneilla ja hyvä innostus ja asenne puunkorjuuseen.

  Näiltä yrittäjiltä on saanut palveluja myös monet hankintahakkaajat, olen yhden ketjun töitä seurannut tarkemminkin, joka on ollut kaikin puolin asiallista.

  Kun palsta on ollut kangasmaita 1-2 luokan maastoja, keskiajomatka 2-300 m ja haittaava aluskasvillisuus raivattu taksa on ollut 12-13 € / m3 tienvarressa.

  Puuki

  Tuo taksa 12-13€ on sopiva hyvälle kohteelle. Tp:n mhy:n korjuupalvelussa perivät vastaavasta ennakkoraivatustakin liki 20€. Siinä on jokunen euro jo liikaa.

  Södra näkyi nostaneen E-Ruotsissa kuitupuun hintaa 20kr. Tienvarsihinta n. 35 €. No se onkin mo:en omistama firma. Milloinkahan ex.Metsäliitto nostanee hintaa täällä?

  Apli

  Kuitupuulle luulis tulevan ensivuonna parin euron korotus, siis havukuitupuulle saas nähdä miten käy… Koivuahan on riittävästi ja sitä saa idästä lisää helposti. Nythän puukauppa menee kuusitukki vetoisesti kuinka kauan? Pari vuotta ainakin on oma veikkaus..

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 272)