Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • Tolopainen

  Jaa niinkö. Kyllä Pietarsaari on Jyväskylän pohjoispuolella ja UPM ostaa sinne puuta pääasiassa ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta ja jonkin verran myös oulunläänin eteläosista ottaa kuitupuulahjoituksia vastaan. Maksaa tukista kohtuullisesti mutta ei kuidusta. Eli lähinnä päätehakkuut kiinnostaa.

  Puuki

  Myymiltään tiloilta ottaa vastaan niitä (puoli)lahjoituksia Oulun läänin eteläosista . Ei muilta. Tai  länsipuolen tilannetta en tiedä ; sieltä kelvannee muidenkin kuitupuut.

  Apli

  UPM yksi parhaista ostajista tehtaidensa lähellä esim keski Suomessa… Korjuujälki parasta A ryhmää jotenka harvennukset menny lähes aina sinne.

  Jätkä

  Kyllä UPM:n rekat jyrää Jyväskylän pohjoispuolellakin melkoisen kaukaatäysiä kuormia, lisäksi junat puksuttavat Jokilaaksoon täysiä letkoja.

  Ei suomen suurimmaksi puunjalostajaksi tulla pelkällä Uudenmaan puunhankinta-alueen käyttämisellä.

  Puuki

  Muistaakseni en puhunut vain ”Uudenmaan puunhankinta-alueesta” vai puhuinko ?Tarkistappa Jätkä . Jos puhuin niin onneksi korjasit, kun kukaan ei aina ole oikeassa (paitsi Jätkä omasta mielestään) . Vai olisko luetun ymmärtämisessä petrattavaa sinullakin ?

   

  Lasse

  ”Mikä viisaus siihen sisältyi,  että japsit piti ottaa omistajiksi Äänekosken uuteen tehtaaseen.”

  Suomi on pääomaköyhä maa, ei edes tuulimyllyjä saada pystöön ilman ulkomaista pääomaa, sanoo tuulivoimapuistoin suunnittelijat ja alullepanijat.

  Lasse

  https://www.upmmetsa.fi/ota-yhteytta/yhteystiedot/ Raahesa ja Kuopiosa UPM:n Pohjosimmat metsäasiavastaavat, jos laittaa hakuun Oulu tai Kajaani niin tulos on että ”ei yhteystietoja” eli lähes puoli Suomea UPM vapaata aluetta. Nimimerkki harrastelija varmaanki tietää onko UPM kuinka vetäytynyt Kainuusta.

  Jätkä

  Puuki. Muistaakseni en sanonut, että Puuki puhui…

  Jos sanoin, niin kiitos korjauksesta!

  mettämiäs

  ”Ei suomen suurimmaksi puunjalostajaksi tulla pelkällä Uudenmaan puunhankinta-alueen käyttämisellä.”

  V. 2017 liikevaihto Stora Enso 10 045 milj. eur, UPM 10 010 milj. eur. Tälläkään kertaa tämän hiekkalaatikon besserwisser ei osunut kohdalleen…

  rööri roope

  Jees se ei vaikuta puukauppoihin jos tankkaan rus.Se vaikuttaa p-karjalassa puukauppoihin määrässä ja hinnassa jos kuskataan puuta suomeen russiasta.Vai oletko ermieltä.Samoin työpaikkoihin.

  Kun saan autoihini p-aineen 0,6 euroon/l  miksi maksaisin siitä 1,5 euroa/l mikä näkyy olevan hinta tohmiksella.

  Ei minulta päivä mennyt pilalle vaikka haukuit luusriksi.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 272)