Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • pihkatappi pihkatappi

  Ei ollut oma kauppa, palkkametsurina touhuan. Iso kuvio kuitenkin ja moto touhuaa yötä päivää, ja enimmäkseen järeää metsää on ja kaikki aukeaksi.

  Onko tuo 10 – 12 euroa/motille hinta raivatulle yli 70 litraiselle poistumalle, jossa tulee kuitenkin yli 50 mottia hehtaarilta. Tuntuisi että pitäisi olla enempi, miten on teillä toteutuneissa kupoissa?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ensiharvennus leimikon hinnat motille 10 eu koivukuitu ja havupuut muutaman euron enemmän.Bonusta ym. sitten kymmenys päälle,joten ei näillä hinnoilla ensiharvennus puutilillä suurille hankkeille ainakaan metsänomistaja pääse.Satsaukseksi metsän tulevaisuuden puolesta sanovat tätä ensihakkuuta,jotta jatkossa tili tukkivoittoiseksi kääntyisi.

  metsä-masa metsä-masa

  Harvennus on laatupuun kasvun turvaamista !

  pihkatappi / Kun yhteisjäreys on 70-100 litraa, raivattu ensiharvennus  ja leimikon koko on yli 300 m3 on tienvarsihinta, 12-13 euroa m3.

  Alueellisesti näissä on hinnoissa ja kaluston saatavuudessa on eroja, kannattaa tehdä kyselykierros. Täälläpäin on urakoitsijoita, jotka tekee näitä täytetöinä sopivalla kalustolla ja hyvällä ammattitaidolla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  metsä-masa, tarkoitat varmaan pystyhintaa eikä tienvarsihintaa, joka on kantohinta + hakkuu + lähikuljetus yhteensä. Sain juuri pystymyyntinä kuusi- ja koivukuidulle 12 euroa ja haapakuidulle 8 euroa.

  metsä-masa metsä-masa

  Hyvä tarkennus, minulta oli siinä esimerkki urakoitsijalle maksettavasta euroista kun hän hakkaa ja kuljettaa esimerkki leimikon puut tienvarteen. Tällä hintatasolla hankintakaupan myyjälle jäisi vähän parempi lopputulos.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pysty- ja hankintahintoja vertaamalla voi päätellä, minkä verran hankinta tulee pystykauppaa edullisemmaksi ensiharvennusleimikossa. Vaikka teettäisi hakkuun vieraalla, saa hankintana motille vaivanpalkaksi 2 – 3 euroa enemmän, jos hakkuu ja lähikuljetus maksaisi mainitut 12 – 13 euroa motille.

  pihkatappi pihkatappi

  Viime talven hankinnassa tienvarsi hinta oli 30 euroa motille koivu, haapa ja mänty. Ajomiehelle meni ilman alvia 7,5 euroa motille. Verovapaana riittänee hakkuutyöstä 10 euroa motille. Sahakustannus 2,5 euroa motille. Taitaa jäädä pystyhinnaksi 10 euroa motille. Miten nuo verovähennys hyödyt sitten huomioidaan, taitaa niiden kanssa olla sen 12 euroa motille. Ajourat tuli suunniteltua huolellisesti ja pystyyn jäi lähinnä tulevia tukkirunkoja mieleisesti. Mukavaa työtä tuo kiireetön hankintahkkuu esim. taimikonhoitoon verrattuna, joka kuitenkin taloudellisesti paljon kannattavmpaa, vaihtelu virkistää. Tuli tuossa tietysti polttorankaa reilut kolme mottia myös tienvarteen, ikäänkuin kylkiäisinä.

  olikarkki

  Juuri oli eräässä metsäalan lehdessä juttua vaijerikorjuusta Amerikan puolella Oregonissa. Pisti silmään erittäin vaikeat korjuu olosuhteet. Jyrkät rinteet ja paljon käsityötä. Ja puun hinta. Tehdashinta liki sama kuin Suomessa! Olen jo pitkään ihmetellyt että missä oikein mättää kun Suomessa ei puusta saa kunnon hintaa. Esim. Jos verrataan korjuukustannuksia Suomessa ja Amerikassa niin onhan siinä valtava ero Suomen hyväksi. Täällä maasto kauttaaltaan konekorjuukelpoista mutta siitä huolimatta puu on liki arvotonta. Olisi tosiaan kirveelle töitä.

  Jätkä

  Mitenkähän tuo olisi tulkittavissa? ”Tehdashinta liki sama kuin suomessa.”

  Miten käsität tehdashinnan ja kantohinnan?

  Tolopainen

  Haapakuidun hankintahakkuu on erittäin kannattavaa, arvottomosta polttopuusta saa lähes koivukuidun hinnan tosin maksimi määrä on tiputettu

  kymmeneen kiintoon per kauppa. MG vaatii tästä syksystä alkaen myös havukuidun eri pinoihin eli hankintahakkaajan tili pieneenee muutaman prosentin tällä kierroksella ja automiehille tulee myös lisää ongelmia tuosta lajittelusta. Äänekosken uudelle tehtaalle havukuidut pitää toimittaa erillään, taisi tuolla kuoppa tiliin, vaikka nousua odotettiin uuden tehtaan myötä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 272)