Keskustelut Puukauppa Ajatuksia Puukaupoilta 2

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 272)
 • Ajatuksia Puukaupoilta 2

  Kesä loppu kiima kiihtyy… Kuusitukilla järjetön kysyntä, kiinan vienti vetää mutta kuinka kauan?.. Mäntytukkia menee, katkontaan kannattaa kiinnittää huomiota. Koivutukkia ostetaan, hinta ei kaksinen. Kuitupuolella, kuusi ja mänty vetää myös koivulla näkymä parempi kuin vuosi sitten, hinnat makaa, Äänekoski ei näy valitettavasti.. Talviharvennukset alkaa olla ostettu, tuleva talvi kun on taas arvoitus. Energiapuussa paikalliset erot isoja. Itsellä puukauppoja tulossa vähemmän kun aikaisemmin, annetaan kasvaa välillä…

 • mettämiäs

  ”Vai tietääkö joku mukamas missä UPM ja MG ei osta puuta?”

  Manner-Suomen puolella MG hankkii koko alueelta, UPM ei hanki Pohjois-Suomessa (mukamas…).

  Jätkä

  Jos noita firmoja vertaillaan, niin siihen parhaat lukemat löytyy Liikevaihdosta ja / tai vuosituloksesta, jotka molemmat ovat toisella huomattavan paljon isommat kuin toisella. Minä määrittelisin yhtiöiden koot niiden perusteella.

  harrastelija harrastelija

  UPM ja SE tekevät suuren liikevaihdon kansainvälisillä markkinoilla. Tehtaita ja raaka-aineet sijaitsevat paljolti Suomen ulkopuolella verrattuna MG:hen. Varmaankin jostakin tilastoista löytyisi vertailut pelkästään Suomen alueella tapahtuva liikevaihdollinen toiminta.

  Kaakkois-Suomessa on UMP:n ja SE:n keskittymät jotka paljolti tukeutuvat Venäjän raaka-aineeseen. Myös Baltian maista tulee raaka-ainetta Suomessa oleville tehtaille. Tullin hinnoista senkin joku innokas voisi selvittää?

  Seurasin takavuosina UMP:n vieressä olvan kompleksin toimintaa. Siihen kuului saha ja 4 paperikonetta (aikoinaan oli sellutehdaskin, joka saastutti Oulujärven). Sahapuu hinnoiteltiin kilpailukykyiseen hintaan, mutta sen varjolla kuitupuu meni alihintaan ja paperikoneet teki tulosta – saha kituutteli 0-rajalla.

  pikkutukki

  Onko tosiaan ollut sellutehdas Kajaanissa ?

  rööri roope

  Venäjältä tulee Niiralan kautta junalla ja rekoilla kuitua ja sahapuuta 24/7 solkenaan samoin haketta rekoilla.Suunta,länsi,pohjoinen ja etelä.

  Rekat rekisterissä rus jos suomalainen rekka kuski ulkomaalainen.

  Näkyy olevan jatkuva suuntaus tuo auto ja kuski tilanne.

  Lasse

  ”Manner-Suomen puolella MG hankkii koko alueelta, UPM ei hanki Pohjois-Suomessa (mukamas…).”

  Osaako kukaan sanoa mikä se on UPM:n hankinta-alue? Ei ainakaan Raahen yläpuolelta löydy UPM:n yhteys henkilöä ja eikä Kainuusta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pikkutukki:

  ”Onko tosiaan ollut sellutehdas Kajaanissa ?”

  Olihan siellä sellutehdas, minäkin jollain tehdasvierailulla kävin siellä aikoinaan. Vähän meitä Kaskislaisia nauratti se sellupaalien ”runsaus”, kun yksi meni kuljettimella, niin toista sai odottaa. Olimme tottuneet vähän vilkkaampaan paalivirtaan.

  Sittenhän sinne piti rakentaa uusi linjakin. Sille oli ihan oma yhtiökin perustettu ”Pohjan sellu” joka keräsi osakepääomaa isänniltä, kuten Metsä-Botnialle aikanaan kerättiin. Tällä yhtiöllä ei koskaan ollut muita töissä kuin toimitusjohtaja. Yhtiö sulautettiin myöhemmin Metsä-Botniaan ja Kajaanin sellutehdas hanke haudattiin kai lopullisesti vasta kun Rauman tehtaan rakentamisesta päätettiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pikkutukki

  Jep . Pohjan Sellu on tuttu , rahaa keräsivät isänniltä . Isä osti minullekin 1000 markan satsin , jotka muistaakseni olivat lopulta Neomarkkaa , joka on vieläkin pörssissä .

  Tolopainen

  Mikä viisaus siihen sisältyi,  että japsit piti ottaa omistajiksi Äänekosken uuteen tehtaaseen. Rahaa saa nykyisin lähes ilmaiseksi lainamarkkinoilta. Nyt he vievät osan tuloksesta eivät tuo mitään lisäarvoa.

  Puuki

  UPM ei osta kuin sopimustiloilta (= myymänsä metsäpalstat) pohjoisempaa. Ostoalueen raja muutoin lienee jossain Kuopion tai J-kylän korkeudella ( vai joko on etelämpänä kun MG:n uusi tehdas nielee  paljon puuta ? )

  SE ostaa pohjoisesta ja UPM etelästä , niin ne on karkeasti jaettu ostoalueet. MG ostaa kyllä myös pohjoisemmasta;  tarkemmin en tiedä sen ostoalueiden rajoja. Ihan Lapista taitaa mennä kuitupuut joko Ruotsiin tai Kemin Veitsiluotoon. Idässä on SE:llä Enon tehdas , sitäkin on uudistettu/ollaan uudistamassa kartongin tekoon keskittyväksi. Varkaudessa on myös SE:n tehdas.

   

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 272)