Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • Puuki

  5 Ah patterissa on 180 Wh joten ei se ihan olematon tekele ole .  M-sahaan varsinkin riittää pari akkua hyvin pieneen hommaan.

  Hyvin toimii pienten vesojen kitkentäkin, jos niitä ei ole liian paljon.   Paljon huonommin ne vesoo uudestaan kuin kantovesoja ei ole .  Siemensyntyiset vesat ei uudistu kuten kannosta, jos ne nyhtää juurineen pehmeästä maasta pois.   Mutta mitäpä sitä mainostamaan, kokeilemalla selviää .

  Jätkä

  Sanotaan nyt, että jos akut ovat sen kokoiset, että esim kahden isimman akun varaus riittää täyden päivän sahailuun, niin hyvin voi kolmella akulla tehdä vaikka urakkatahdilla täysiä päiviä.

  Mielestäni patteriin pitää jäädä työpäivän päättyessä vielä virtaa, jopa niin, että ne kaksi kiikutetaan kotiin lataukseen ja kolmas – jo aloitettu, jää sahan kanssa metsään. Vähä niinkuin parkettilattian teossa.

  Rane

  Nyt Makitan akkusahalla vähän sahailleena niin tuommoista pellonreunusrisua/ohutta rankaa sahatessa kestää kohtuullisesti,yli puoli tuntia ainakin.Riippuen tietysti kasailun osuudesta.

  Mutta tuommoisten tukkikokoisten pölkkyjen pätkimisessä akkusaha on onneton.Terä tuppaa pysähtelemään ja akut(2 kpl 6ah sarjassa) tyhjenee todella nopeasti.

  En usko että akuista on vielä raivaussahoissakaan polttomoottorin korvaajaksi.Jos siis on aikomus jotain saada aikaiseksi.

  Kelonpolttaja

  Toisinsanoin ovat vielä hyvin leluja töitä tekemään. Kyllä akulla pitäisi sahata vähintään sen mitä polttomoottorilla tankillisella isoakin puuta. Sittenkin jos pitää viisikin akkua kantaa metsään päivittäin ja iltaisin latailla niitä menee enemmän kuin säätämisen puolelle.

  Pavekka

  Tuo kyllä kiinnostaisi onko nämä edelleen eläkeläisten puuhastelutyökaluja vai työkoneita. Jos toista donaa sijoittaa niin pitäisi homma sujua säätämättä. Pian ei ole enää akkusähkön hinta etuakaan.

  Jätkä

  Nyt olisi ”Cullopin!” Hybridisahan aika. Sellainenhan oli esittelyssä aikanaan – Evolla  joskus v. 1970. Koneessa oli akku, jonka varausta piti yllä vauhtipyörän sisäpuolella oleva generaattori, joka toimi myös käynnistinmoottorina. Sen ajan akut olivat sitä luokkaa, että niissä ei varauskyky oikein pitkiin käynnistys starttauksiin antanut mahdollisuuksia, mutta siltä varalta oli tietenkin narukäynnistin.

  Nykyään olisi mielenkiintoista nähdä, minkälainen puunpurija tulisi, kun sähkö – ja mäntämoottori pyörittäisi isoissa puissa täydellä teholla, mutta pienissä risuissa vain sähkö tekisi työt.

  Rane

  Akkusaha on varmasti hyvä esim.rakennuksilla tai kun kiipeillään pihapuihin tai kuten itsellä on tarkoitus siistiä pilkekoneeseen meneviä rankoja.Mutta oikeaan savottaan ei vielä.

  Kehityksen pitää vielä kehittyä.

  Tolopainen

  Polttomoottorin korvaavia akkusahoja ei tule koskaan. Jos vie metsään mukanaan 5l bensiiniä siinä on 50kwh energiaa. Energiasisällöltään vastaava akku painaa 500kg. Yhtälö on ratkaisematon. Ei noihin akkusahoihin kannata rahojaan tuhlata.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Taajamassa akku- ja käsikäyttöiset vehkeet säästävät naapurien hermoja.

  Puuki

  Pakokaasupäästöt vähenee myös.  Sinisen savun hengittäminen ei ole kellekään terveellistä.   Tosin sillä saa kesällä raivatessa itikat loitolle.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)