Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • MaalaisSeppo

  Polttomoottori- ja akkusahojen vertailussa on otettava huomioon hyötysuhteet ja polttomooottorisahan tyhjäkäynnin osuus. Suuntaa-antava arvioni on, että yksi akku vastaa käytännössä n 0.5 – 1 dl bensiinimäärää.

  Puuki

  Jos akku kestää sahata esim. 1/2 tuntia,niin enemmän se on kuin 0,5-desin bensatilkan energiamäärä .   Bensan energiasta suurin osa menee harakoille.

  metsänkasvattaja

  akkuja  pitäisi olla  ainakin 4 -5 kpl ,jos meinaa tehdä edes  jonkunlaisen työpäivän. mikä on niiden akkujen kesto tuollaisessa työssä ja  mitä maksaa  akkujen uusiminen voi mennä sahan hinta  niitä  uusiessa  ,mutta pieneen käyttöön voivat  toimia .

  Kelonpolttaja

  Moottorisahalla ei keskiverto eläkeläinen saa puolessa tunnissa puolta litraa kulutettua kuin kokoajan kaasupohjassa huudattamalla. Jos sahaa pienehköllä sahalla, tankki on 0,37l ja sillä sahaa sekapuuta noin kiinnon reilussa puolessa tunnissa ja tankki on tyhjä, viisi tankkia ja on hyvän kokoinen traktorikuorma puuta nurin. Epäilen että viidellä akulla ei saa isoa kuormaa puita nurin.

  Puuki

  Hyvin saisi puita nurin kuorman verran .  Riipuuhan se puistakin ja niiden mitoista tietysti. Oksattomia tyviä kaatelee ja tekee esim. 4-5 metrisiksi nopsaan.

  Akkuraivaussaha on enempi tarkotettu trimmeriksi mutta kolmioterällä katkiaa risutkin.    Sahaa on tasapainotettu , moottori on varressa , akku toisessa päässä ja terä pyörii toisessa päässä vartta.

  Tolopainen

  Testien mukaan akkusahan akku kestää jatkuvaa sahausta n.12min. Markkinoiden tehokkain saha Husqwarna ixp 540 maksaa 1200€. Jos ei kustannuksilla ole väliä, rahalla saa ja sähkösaha laulaa, kymmenellä vara-akulla metsään voi lähteä.

  Puuki

  1/2 h yhdellä akulla on ihan hyvä keskiarvo pieniä kuitupuita tehdessä ja kasattaessa samalla.   Jonkin tutkimuksen minuutit ei vaikuta mitään kun voi verrata käytäntöön.

  Sähköä kuluisi 5 akullisella n. 5 c edestä. Bensaa n. 5 €;n edestä.   Jos oletetaan että bensasahalla saisi 5h:ssa tehtyä 5 motin kuorman ja akkusahalla vain 4 mottia, niin 100 motin harvennuksella bensakulut olisi n. 100 € ja sähkön hinta alle 1,50 € .  Siinä se hintaero kuroutuu umpeen ennenpitkää.

  MaalaisSeppo

  Harakalle menevät häviöt otin kyllä huomioon em arviossani. Mulla, eläkeläistahdilla Tilhin 201 tankki kestää 45 min eläkeläistahdilla energiapuusavotassa, ellei liikoja ihmettele. Eli noin vartin kestäisi akku. Ei mitään järkeä.

  Puuki

  Paljonko menee tankkiin sekoitebensaa ?

   

  Kelonpolttaja

  Jos kasaus kuuluu myös aikaan menee pienellä huskulla keskimäärin tunti tankillisella ja tankkiin mahtuu alle 0,4dl eli sehän on jo puolet pidemmän aikaa kuin yksi akku ja jos puu on vaikka keskimäärin 15cm tyveltään saa töitä tehä ihan hyvin. Viisi, kuusi tankkia niin on iso kuorma puuta. 5litran kannusta saa sahata kovasti kolme pitkää päivää.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 85)