Keskustelut Tekniikka Akkuraivaussaha

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)
 • Akkuraivaussaha

  Oliskohan noista nyt metsässä mihinkään. Pihassa olis ainakin mukavampi päästellä. Husqvarna 535 olis vajaan tonnin tarjouksessa laturilla ja akulla yhdessä kaupassa, lisäakku 400 !!. Tosin eihän noita meinaa olla missään. Vain yksi kappale tiedossa hyllyssä, muuten menisi jälkitilaukseen ainakin monissa nettikaupoissa. Ei viitsisi kukaties kuukausikaupalla odotella. Pula- ajat käsillä ilmeisesti.

 • MaalaisSeppo

  Tilhin MS 201 tankki 0,31 l. Kun 11 metrisiä kuusia sillä sahailee, niin kolmessa vartissa on tankki tyhjä.

  Kasaus on eri työvaihe. Sama se seisooko silloin sähkö vai bensasaha, jos saha samuttaa ko vaiheen ajaksi.

  Jätkä

  Kelonpolttaja. Oletko laskenut ihan tosissasi – Että 0,4 dl:n tankilliset kestävät tunnin! Aika hidasta on kasausvauhti, vaikkakin ihan oikein on laittaa aina pölkyt / rangat kasaa tai kuljrtusvehkeeseen sitä mukaa kun niitä valmistuu. Kun saha käy vittuilematta tyhjäkäyntiä, sitä ei tarvitse nyhtää jatkuvasti käyntiin. Tyhjäkäynti tasoittaa moottorin lämpötiloja, eli on tarpeen moottorille.

  Tuo bensiininkulutus 0,4 dl / tankillinen, merkkaa viiden litran kannusta 125 takillista. Ei tarvitse ihan joka tankilliselle suorittaa terän teroitusta.

  Jätkä

  Maalaisseppo:”Kasaus on eri työvaihe. Sama se seisooko silloin sähkö vai bensasaha, jos saha samuttaa ko vaiheen ajaksi.”

  Kuka sinut on opettanut hakkuutekniikan osalta?  Valistunut arvaus on, että ei kukaan. Olisitpa päässyt meikäläisen oppiin aikanaan, ties vaikka saisit päivässä kuusikin kiintoa kuitua kasoille.

  MaalaisSeppo

  Tapaturmariskin takia minä ainakin sammutan sahan muiden työvaiheiden ajaksi.

  Puuki

  Joskus tehnyt harvennuksia m-sahalla. Ei tahallaan kannata sammuttaa sahaa välillä . Se hidastaa ja hankaloittaa liiaksi hakkuuta.  Ei se tyhjäkäynnillä käyvä saha mikään riski ole, jos on säädetty oikein niin ettei ketju pyöri.

  Paras hyöty akkusahasta on (kuten kerroin aiemmin ) sen savuttomuus ja kätevyys pikkuhommissa.

  Husq165R

  Ja muutenkin, jatkoa Sepon kommenttiin. Kuka kantelee kalikoita pinoon saha toisessa kädessä. Joskus tehtiin isäukon kanssa kahteen pekkaan, toinen sahasi ja toinen kanteli. En muistanut aina ottaa kantaessa sahaa toiseen käteen.

  Reima Muristo

  ”Tuo bensiininkulutus 0,4 dl / tankillinen, merkkaa viiden litran kannusta 125 takillista.”

  ”Ei tahallaan kannata sammuttaa sahaa välillä . Se hidastaa ja hankaloittaa liiaksi hakkuuta.”

  Nyt on palstakoomikot asialla.

  Puuki

  Ootteko kuulleet koskaan esim. semmosesta kuin siirtelykaato ?  Tai suunnattukaato  kasalle pitkän kuitupuun teossa ensiharvennuksilla ?  No ette ainakaan tiedä mitään niistä ,   kommenteista päätellen.

  Husq165R

  En ole kuullu. Enkä pikku tukista. Tai siitä, että jotkut taimet saattaa kuolla istu tuksen jälkeen. Tai siitä, että ostajien tarjouksissa voi olla hinta eroja. Kaik` nuo on tullut yllätyksenä, mutta        ,onneksi kertaus toimii.

  Rane

  Rane on tässä Jätkän koulukuntaa eli sahaa ei sammutella ja nyitä käyntiin.Kun runko karsitaan ja katkotaan niin samantien kasoihin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)