Keskustelut Metsänhoito Alikasvoksen säästäminen

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 224)
 • Alikasvoksen säästäminen

  Naapuritilan omistaja päätehakkasi noin hehtaarin rauduskoivikkonsa ja oli teettänyt hakkuun manuhakkuuna. Samassa yhteydessä hakattiin männikköä motolla. Mitä etuja tässä saavutetaan? Koivikon alla ollut kuusialikasvos oli säilytetty, mutta onnistuuko alikasvoksen suojelu lopulta paremmin metsurityönä vai motolla? Onko metsurityöllä muita puoltavia tekijöitä?

 • Jovain

  Mehtäukko: Eihän terapeuttisesta autuudesta (korjuusta) makseta metsänomistajalle. Tuo hankintatyön veroton työn osuus on todellakin vain terapeuttinen. Vähennetään verotettavasta tulosta, ei verosta. Ei juurikaan tuota rahallista etuutta.

  mehtäukko

  Kuka haluaa metsissään työjellä, siihen on oltava ainakin arvostava oikeutus.Kuka sen rahallisen hyödyn mitenkin laskee, on oma asiansa.

  Jovain

  Niinköhän on terapeuttista, jos puun tuottaminen tuottaa vain arvostavan oikeuden. Tuottaa kyllä urakoitsijalle, joka voi tehdä tilin myös omasta metsästään, mutta onhan se tilanne kestämätön metsänomistajalle. Tuottavasta työstä ei makseta ja siitä ei myöskään jää metsänomistajalle. Se on tilanne joka hyväksytään. Tili tulee joskus vuosikymmenien kuluttua, sitä myös tuetaan. Niinhän se on, että yhteiskunnan tuella tuettu on meittin omaa tai ainakin yhteistä.

  Tolopainen

  Metsä on vain sivutulon lähde ei siitä ole pääelinkeinoksi. Niin huonoa palkkatyötä ei olekaan, että se ei kannattaisi paremmin kuin metsätalousyrittäjyys. Raaka-aineen tuottamisesta ei koskaan tule kultakaivosta, vaikka miten väännetään.

  mehtäukko

  Kun Joovain ei antaisi omatoimisille mo:lle edes arvostavaa oikeutta mitätöimällä hankintatyön verovapauden!? Ei ole edunvalvojaksi pyöreisiin pöytiin.

  Jovain

  Onhan se erikoista, että Suomessa ei oikein muuta olekaan kuin metsää ja siitä ei ole pääelinkeinoksi metsänomistajalle. Rahat valuvat muuhun yrittäjyyteen metsätaloudessa.

  Ei ole Jovainin antamisesta tai mitätöimisestä, mutta edunvalvonnasta se kyllä on. Jos tuo hankintatyön verovapaus olisi suoraan verosta, niin kuin yleensä myönnettävät verovapaudet ovat, etuus olisi tasapuolinen. Mutta kysymyshän oli puuntuottajasta ja hänen eduistaan.

  On hyvinkin pyöreän pöydän neuvotteluista kysymys ja haiskahtaa mehtäukon edunvalvonnasta.

  mehtäukko

  Haisi mille haisi mutta mehtäukko vaan ihmettelee Jovainin ilmoittamia käsityksiä, jotka eivät taida soveltuakaan kuin hänen omaan talouteen?!

  Jovain

  Eihän mehtäukolla ole mitään sitä vastaan, jos metsänomistajan osuus metsätalouden tuotoista rajoittuu vain omaan talouteen. Hoitaa metsänsä, käyttää palvelut ja ne vähäiset etuudet, jotka ovat tarjolla. Hakkuuttaa metsänsä ja tekee sen ostopalveluina, koska sitä metsänomistajien omaa korjuupalvelua ei käytännössä ole.

  Hyvähän se on mehtäukon huudella sieltä kirstun päältä ja käyttää metsänomistajien etuudet. Turvana on klusterin monopoli ja pystykaupan korruptoitunut kartelli, joka käytännössä estää kilpailun. Voihan sekin aika vielä tulla, että nähdään, minkä kokoluokan asioista on kysymys.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”Metsä on vain sivutulon lähde, ei siitä ole pääelinkeinoksi. Niin huonoa palkkatyötä ei olekaan, että se ei kannattaisi paremmin kuin metsätalousyrittäjyys. Raaka-aineen tuottamisesta ei koskaan tule kultakaivosta, vaikka miten väännetään.”

  Tolopainen veti nyt mutkat suoriksi. Tunnen useita, jotka saavat aivan kelvollisen elannon metsätilayrittäjyydestä. Ei kait kukaan ajattelekaan, että tulot tulisivat pelkästään pöllien kasvatuksesta, korjuusta ja myynnistä. Metsätilayrittäjyyteen kuuluu kiinteänä osana kiinteistöjen jalostus, osto ja myynti, osakekauppa ja osingot, asuntokauppa ja -vuokraus, mökkivuokraus, sekä lukuisten erilaisten palvelujen myynti.

  Jovain

  Tottahan metsätalousyrittäjillä on monenlaisia tuloja, mutta puuntuottamisen ja korjuun tulonlähteen kiinnittäminen toisaalle, palvelee aika huonosti. Eihän se varsinainen ongelma siitä miksikään muutu.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 224)