Keskustelut Metsänhoito Alikasvoksen säästäminen

 • Tämä aihe sisältää 224 vastausta, 31 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta, sitten AvatarJovain toimesta.
Esillä 4 vastausta, 221 - 224 (kaikkiaan 224)
 • Alikasvoksen säästäminen

  Naapuritilan omistaja päätehakkasi noin hehtaarin rauduskoivikkonsa ja oli teettänyt hakkuun manuhakkuuna. Samassa yhteydessä hakattiin männikköä motolla. Mitä etuja tässä saavutetaan? Koivikon alla ollut kuusialikasvos oli säilytetty, mutta onnistuuko alikasvoksen suojelu lopulta paremmin metsurityönä vai motolla? Onko metsurityöllä muita puoltavia tekijöitä?

 • mehtäukko

  Mikäpä täällä maailmassa olisi hyvin ja täydellistä!!? Alkutuottajan rooli monessa haarassa on mikä on ja metsätaloudessa omat omat väiveensä ja keinonsa. Jovainin kivenpyöritys on kuitenkin jonninjoutavaa voimien kulutusta, sillä ennnen kurki kuolee kuin suo sulaa. Ehkä olisi syytä tällä tasolla vaan koettaa väistellä pahimmat alamäet ja kuprut sekä hoitaa/hoidattaa metsälänttinsä parhaiden menetelmien ja aika-ikkunoiden puitteissa…?

  Jovain

  Mitäpä täällä maailmassa muuta. Ei todellakaan ole mitään väisteltävää. Metäukon tallin ja suon takuset eivät vaan kelpaa ja on aivan turha väittää, että ne kelpaisivat. Se konttori kierretään kaukaa.

  Metsät on kyllä hoidettu parhaiden menetelmien ja aikaikkunoiden puitteissa, niin kuin osoitat hoidettavaksi ja niin tehdään jatkossakin. On täyttä potaskaa että pyrit muuta väittämään. Jos mehtäukko ei pysty osoittamaan tilaa metsänomistajalle, se ei vaan käy.

   

  mehtäukko

  Hittoako minä osoitan? Jos olen jostain asiasta jotain mieltä, miksi se kirpaisee vain Joovainia??

  Jovain

  Pidä vaan väiveesi ja keinosi, tuskin sopivat ainakaan meittin metsään. Se on tuo alkutuottajan rooli mennyt niin vaikeaksi, ettei siellä ole tilaa enää, ainakaan jostain jotain mieltä olevalle? Kannattaisi jossain vaiheessa olla jotain mieltä?

Esillä 4 vastausta, 221 - 224 (kaikkiaan 224)