Keskustelut Tekniikka Alkylaattibensaa mittarista

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 106)
 • Alkylaattibensaa mittarista

  Merkitty: 

  Kiinnostaisi tietää – olen hukannut yhteystiedon – miltä liikenneasemilta saa mittarikentän pumpusta pienkonebensaa ja mihin hintaan.

  Tyttären mies veljensä kanssa osti uudet sahat ja aikovat niitä vinguttaa oikein tosissaan. tykästyivät alkylaattiin, kun saivat sahan kylkiäisiksi sitä ja nyt 98 haisee niin pahalta, että suorastaan ….

 • Jätkä

  Polttomoottorisahassa normaalisti pari litraa päivässä bensaa riittää kovemmallekin karjulle ensiharvennuksessa, jos käyttää ruotsalaista ammattisahaa. Tankillinen kestää ammattilaisellakin pari tuntia, enkä usko akkukoneella päästävän siihen tahtiin.

  Epäilemättä sähkösaha on kestävä ja toimintavarma, jos se on tehty paremmista aineista kuin yleisimmät verkkosähköllä toimivat sahat, jotka näyttävät olevan täysin Guttaperkkaa, eikä niiden ketjunopeudella lastu todellakaan irtoa puusta niin, että se miellyttäisi.

  Kun hirsirakentajat alkavat hyväksyä työssään akkusahat, niin olen valmis kokeilemaan ihan oikeasti sellaista.

  wanhajätkä

  Kyllähän siinä päivä karhakan kiertää ennenku akkuja tullaan mettään haalaamaan muutakun harrastekäytössä.

  Mulle on aina riittänyt ja toiminut ysikasi niinku minua nuoremmillekin ammattimetsureille. Ei ole ongelmia sahan kans jos sahaa käytetään ees sillontällön. Ei me anneta euroa tunnilta palkasta jonku pensan hintaan. Legedaahan se on jos parilla tankilla sais ees jonkinlaisen päiväpalkan sahatessa. Tai sitte teillä on ihan eri taksat. Vaikka ois kuinka ruottalainen korppusaha. On meijän porukalla ruottalaisia ja saksalaisia sahoja käytössä ja kyllä jokainen vie päivittäin sen vitosen tuplakannun aamusin mettään.

  Mökkihommissa tuperrellessa puutarhapensa voi olla paikallaan….mutta ammattikäytössä….turhuus.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Kuules wanhajätkä, meijän porukalla oli ennen myös sekä ruottalaisia että saksalaisia sahoja käytössä. Mutta nyt on vain saksalaisia.

  Tolopainen

  Olispa mukava nähdä sellainen tyämies, joka sahaa päivässä pikku tilhillä vitosen kannullisen bensaa, en usko että vastaan tulee.

  pihkatappi pihkatappi

  Juurikin näin, Ms-200:lla menee normi päivinä alle 3 litraa polttoainetta, kun Husqvarnan isommalla sahalla 3,5 litraa.

  Mutta sitä minä ihmettelen, että ammattimetsuri turruttaisi 2 tuntia ison Husqvarnan tankillista, siinä pitää sammutella jo sahaa kasausta varten, nuohan hörppää jo tyhjäkäynnillä enemmän.

  Jätkä

  Onko joku puhunut isosta huskusta?

  Jo 242:lla pääsi lähelle kahta tuntia tankillisella ja sammutus vasta bensan loppuessa. Jos sillä sahalla sahasi neljä tankillista nuorta kasvatusmetsää, niin kyllä metsässä nyrjähti semmoinen kahdeksan tuntia.

  346 jatkoi samaa linjaa, 550 edelleen melko tarkkaan, vaikka tankin koko on jo pienentynyt. Kuusikossa tukkimetsässä oli aivan eri lukemat. Saattoi mennä puoleen tuntiin tankillinen, kun oksaisia kuusia teurasti, enkä puhu Tilhistä! Kahdeksaa tankillista paloi Huskulla kuusikon päätehakkuussa päivän mittaan helposti. Kyllä mottejakin tuli, tasaisella vauhdilla yli 600 kiintoa kuukaudessa.

   

  Tolopainen

  Sanoisimapa että ei tullut 600 kiintoa kuukaudessa. Kuusitukkia menee n.40kpl/10 kiintoa ja 600 kiintoa tarkoittaa 2400 kpl, eli sata tukkia päivässä, sitä määrää ei hakkaa Suomessa kukaan, ei huskilla eikä tilhillä.

  jees h-valta

  Jätkällä nuo liioittelukertoimet pitää ottaa vähän kuin euron kurssi markkaan. Kun ottaa noin niin satakunta kiintoa voi juuri jätkällekkin olla mahdollista tosin senkin vain saksalaisella sahalla olisi mahdollista. Ruotsalaisen kesto tuskin piisaa siihen asti.

  petep

  Taidankin siirtyä sittenkin Tilhin leiriin niin saa palamaan bensaa enemmän  😀 Harrastelijapuuhastelijalla kuten minulle 6 tankillista 353 Huskulla on päivässä sellainen määrä että alkaa olla mies valmis lähtemään metsästä kotiin.

   

  Ja se Pessinen oli hakannut kuukaudessa 500 kiintoa….

  arto arto

  Mulla jonssi 50 kuutioinen palaa bensaa 3-4 tankillista päivässä, ulkolaiset metsurit vetää 550 hussella5- 6 tankki päivä energia metsissä. Nuoruudessa sahasin 300 kiintoa  10 pv  jos olisi samanlaista metsää riittänyt olisi tullut 600 kiintoa  kuukauteen. Se metsä oli hyvä metsä ei aukko vaan harvennus.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 106)