Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 113)
 • Tolopainen

  Nämä paloalueiden metsät kyllä joudutaan hakkaamaan eli aukko siihen syntyy. Kyllä täällä aina on metsiä kaadettu jo niistä ajoista kun ensimmäiset ihmiset tänne tulivat. Eivät he eläneet maisemien katselusta. Metsiä on hakattu ankarasti jo satoja vuosia, esim tervanpolton aikaan ja kaski kaudella. Metsiä on suojeltu vain pakon edessä, kun mitään hakkaamista ei ole ollut. Ei se ilmakehän hiilipitoisius siitä mihinkään nouse, jos kierrossa olevaa hiiltä käytetään. Se nousee kun kierrosta poistunutta fossiilista otetaan uudelleen kiertoon. Hesarin jutut ei pahemmin kiinnosta. Sehän on Suomen Bravda.

  Visakallo Visakallo

  Vaikuttaa vahvasti siltä, että Helsingin Sanomilla ja Ylellä on jokin kiintiö julkaista tietty prosenttiosuus nykyistä metsätaloutta kielteisesti käsitteleviä juttuja. Huomasivat nyt aivan vuoden lopulla, että kiintiö ei ollutkaan vielä täysi. Nyt onkin sontaluukut olleet joka päivä auki kummallakin!

  Tolopainen

  Uusi ympäristöministeri masinoi tiedotusvälineitä. Nämä jutut tulevat jatkumaan seuraaviin vaaleihin saakka. Sen jälkeen meillä on uusi vihreä oppositiopuolue ja hyvin vahva oikeisto enemmistö eduskunnassa.

  hemputtaja

  Maakuntien mediasta en tiedä, mutta kyllä ne muutkin kuin YLE ja Hesari pieksävät metsätaloutta. Aikanaan lopetin Suomen Kuvalehden tulon kun sain sen metsäteksteistä tarpeekseni. Nyt se on taas ollut tilauksessa jonkun aika, mutta taidan panna poikki.

  Sitä ihmettelen, että miksi. Mikä on syy, että pitää metsäala pieksämän. Lisäksi pieksännän perustelut ovat useimmiten vähintään puoleksi ihan huuhaata. Asiantuntijoina haastellaan jotain Greenpeacen metsähuuharia, jne. Suomi on kuitenkin täynnä koulutettuja ja todellisia metsäasiantuntijoita (poislukien muutama tärähtänyt, joita kyllä kuunnellaan).

  Timppa

  Saas nähdä miten käy.  Lähetin tällaisen Hesariin:

  Kummallinen tämä maailma.  Jos joku sytyttää vahingossa metsäpalon tehdessään laillista ansiotyötään, hän saattaa joutua asiasta käräjille ja ehkä vielä korvaamaan syntyneen vahingon.

  Jos jotkut virkamiehet polttavat metsää tai räjäyttävät puita, niin eivätkö he nimenomaan ole ympäristörikollisia ja heidät tai ainakin se taho, joka tuollaisesta hulluudesta on päättänyt, tuomita ympäristörikollisena.

  Nämä tahot eivät tunnu tietävän, että se poltettava metsä tai räjäytettävä puu on monen eliön koti, mikä asukkaineen harkiten ja tieten tahtoen tuhotaan luonnonsuojelun nimissä.

  Tietysti samalla pilataan maapallon ilmastoa, jossa muutenkin on hiilidioksidia liikaa.  Samalla estetään niiden yhteyttämisessä syntyvien aeosolien synty, jotka muodostavat auringon lämpöä pois heijastavia pilviä.

  Pitäisikö siis tässä ympäristöasioissa vaihtaa päättävä porukka.  Nykyisen toimenpiteet johtavat vain ympäristön pilaantumiseen

  Timppa

  Julkaisivat

  Teufelin Zumi

  Täällä on sitten joku tunkkainen sensuuri, otetaan uusiksi.

  ”Pitäisikö siis tässä ympäristöasioissa vaihtaa päättävä porukka. ”
  Eduskuntavaalit nähtävästi pitää järjestellä toisin, ehdokkaina on vain Putin yhteensopivia ehdokkaita ja äänestäjät myös valitsee Putin. Siten ei tule vääriä ratkaisuja.

  ”Jos joku sytyttää vahingossa metsäpalon tehdessään laillista ansiotyötään…”  Ammattitaitoon kuuluu että kuivalla kelillä tai jopa metsäpalovaroituksen aikaan ei kannata kivikossa kaivella. Siitä kyllä joutaakin käräjille.

  Pikkusieluinen Perkule

  Edellä linkastusta Hesarin keskustelusta:

  ”Tuohon kun lisää sen että monesti vieläkin metsänpohjan käsittelyssä käytetään syväaurausta jonka jäljiltä koko alue käännetään jopa metrin syvyydeltä ylösalaisin jolloin ei pelkästään pinta kasvillisuus vaan myös pinnanalainen biomassa osittain tuhoutuu. Ymmärrän että tuoton kannalta pohjaa on monesti käsiteltävä mutta noin radikaali toimi ei kyllä ole perusteltua enää jos on ollut koskaan. Ja jos tuo toimenpide menee poskelleen niin sitä ei voi enää perua.”

  Keskustele nyt näiden kanssa.

   

  Petkeles Petkeles

  Hyvällä askelluksella taas mo rintama tuolla hs:n keskustelussa; mo knows best ja muut turpa kiinni.

  Ihme jos ei nuilla pohjustuksilla sääntely metsissä kevene.😊

  Gla Gla

  Tässä ML:n uutisten puolelta lainatussa kommentissa on tiivistettynä tämän hetken suurin ongelma:

  ”Julkinen keskustelu kaipaa ymmärrystä metsien tarjoamista kokonaismahdollisuuksista. Metsiä katsotaan ongelmalähtöisesti ja unohdetaan, miten metsänomistajien vihreä kulta palvelee ihmisten, ilmaston sekä luonnon monimuotoisuuden kokonaisuutta”, (MTK:n ) Marttila sanoo.

  Voin vain hämmästellä, miten tällaiset suomalaista yhteiskuntaa vahingoittavat voimat ovat saaneet YLE:n tuella niin vahvan aseman ilman, että mikään hallinto sitä saa kuriin. Eikö ymmärrys riitä, vai mistä tässä hybriditykistökeskityksessä on kyse.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 113)