Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 174)
  • harrastelija harrastelija

    Olihan se hilikulla käydä Suomessa kuten uudessa itänaapurissa kulakeille! Maat pakkolunastettiin, omistaja joko kuopattiin tai pääsi rakentamaan teollisuutta siperiaan! Onko revan esisuku ollut sitten pikkuhiljaa viemässä asiaa itänaapurin suuntaan? Se tuli sitten tiensä päähän 90-luvulla. Vielä sodan jälkeen maaseudulla elätettiin suuria perheita. Nuoret ja vähän vanhemmatkin joutui sitten lähtemään Ruotsiin, koska Suomella ei ollut varaa rakentaa omaa teollisuutta vaikka työvoimaa olisi ollut.

    Onko revalla jäänyt hirtorian tunnit pois vai tuliko silloin koulutunneilla nukuttua? Vai onko iloinen 70-luku jäänyt päälle?

    Jovain

    Hyvinkin ”maalaisliittolaista” politiikkaa Revalta, ettei vaan ihan omistajapolitiikkaa. Sukua ainakin tervan- ja kaskenpolton jälkeläisille. Eihän siitä ole kuin sata vuotta ja harsintajulkilausumasta puolta vähemmän. Esihistoriallisesta ja esiteollisesta ajanjaksosta kuitenkin on kysymys. Eihän tuosta puutu kuin viinankeitto.

    Eiköhän ne olleet talonpojat, jotka ovat metsät hoitaneet ja siihen kasvu ja tuottokuntoon saaneet, mitä ne viimeaikoina ovat olleet.

    Siinä on vaan se ongelma, että tuollainen ”maalaisliittolainen” omistajapolitiikka valtaa jälleen alaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kun lukee uutisia ulkomaisten elintarvikkeiden sisältämistä myrkyistä ja eläinten kiduttamisista puhumattakaan EU-alueella tapahtuvasta orjatyövoiman käytöstä (vrt Jani Kaaro HS) tulee siihen lopputulokseen että kyllä kotimainen ruoka on turvallisin ja eettisesti kestävin valinta. Halvin se ei ole. Kuten Kaaro kirjoitti: ”Alhaiseen hintaan sisältyy aina jonkun alhainen elämä.”

    Timppa

    On miitä maataloutta ihannoivia ollut ennenkin.  Olen tainnut kirjoittaa J.V. Snellmannin mielipiteen:  Missä metsä vallitsee, siellä vallitsee kurjuus, tietämättömyys ja raakuus.  Halusi siis Suomen metsät hävitettäviksi ja niiden tilalle viljapeltoja.  Toki viiemeistään vuonna 1867 taisi huomata sen, mikä Suomessa kasvaa parhaiten.

    Aukkoja on tehty Suomessa kauan.  Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niin minulla on kirjahyllyssä Tapion vuosikirja 1913, jossa opetetaan metsätaimien kasvatus ja vuosikirja 1914, jossa opetetaan taimikkojen hoito.  Molemmissa aivan nykypäiviin sovellettavat ohjeet.  Taimikoissa mm suositeltiin käytettävän vesojen kitkemistä, mikä ohjeen mukaan onnistuu parhaiten sateiden pehmitettyä maan.  Sieltäköhän perkauskoneen suunnittelijat ovat ideansa saaneet?

    Puuki

    Onhan  se hyvä että on viljapeltojakin ollut ja on edelleen.  Vielä vähemmän olisi ollut syötävää ilman niitä , varsinkin katovuosien aikoihin. Tuontiruon varassa  pelkästään ei pärjää yksikään valtio.   Pettuleipä käy hätävaraksi mutta ei siitä oikein ole jatkuvaan käyttöön.

    Juniperus

    Metsäkupsa on aivan oikeassa kertoessaan, että on paljon kansalaisia jotka olisi laitettava holhouksen alle ja että eräs pitemmän päälle tuhoisa rahareikä on alati paisuva asumistuki. Nämä asumistukia ym.tukia saavat ovat myös innokkaita avohakkuiden kieltäjiä.  Jos joku avohakkuut kieltää, pitää se perustua pitkäaikaiseen kokemukseen ja ammattitaitoon metsien hoidossa ja jos näitä on tuskin kieltää avohakkuut ?

    Gla Gla

    Millaiseen otantaan perustatte väitteitänne avohakkuun vastustajien profiilista ja sosiaaliturvan yms. avustusten käytöstä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaupunkilaiset = asumistukien käyttäjiä = avohakkuiden vastustajia? Korrelaatio voi olla heikko, mutta toisaalta: jos kaupunkilaisella on metsää, hän ei todennäköisesti ole avohakkuiden vastustaja, mutta jos metsää on kovin vähän, hän voi olla asumistuen saaja. Harmi, kun MT:n avohakkuukyselyssä jäi tällainen tärkeä taustamuuttuja kartoittamatta! 😉

    Tolopainen

    Tuollaisia kyselyjä on aivan turha edes tehdä. Kannattaisi vain kysellä kuka kannattaa jokamiehen oikeuksien rajoittamista. Tai yksityisautoilun rajoittamista kaupungeissa tai ilmaista joukkoliikennettä.

    Puuki

    Vastustus on vähentynyt aika paljon , jos verrataan edelliseen luontoliiton(tjms:n) kyselytutkimukseen, jonka mukaan 70 % vastusti avohakkuita. Lopputulos riippuu kysymyksen asettelusta ja vastausten tulkinnasta ainakin saman verran  kuin vastaajien mielipiteistä itse asiasta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 174)