Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

 • This topic has 59 vastausta, 23 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarJätkä.
Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)
 • Jean S

  Mitä enemmän asumistukia jaetaan, sen paremmin asuntosijoittaminen kannattaa suhteessa metsäsijoittamiseen. Tämä taas voi vaikuttaa siihen, mitä metsästä maksetaan ja toisaalta siihen, ketkä ostavat metsää vs asuntoja.

  Tolopainen

  Metsäteollisuus tuottaa kansantalouteen parikymmentä miljardia rahaa joka vuosi.  Antaa  mahdollisuuksia monelle tyhjäntoimittajalle, joiden palkan yhteiskunta maksaa, voi leikkiä vihreää avohakkuuiden vastustajaa Helsingissä, kun on ympäristöministeriössä ylitarkastajana ja lukee muutamat ympäristölupapaperit vuodessa ja vaatii lisäselvityksiin lisäselvityksiä. Kiireellisten asioiden mappi on tyhjä. Hohhoijaa, sitten voikin lähteä taas vuorotteluvapaalle, kun on niin rasittunut päätöksenteosta.

  Odottelen kovin galluppia autoilun rajoittamisesta Helsingissä ja muissa etelän suuremmissa kaupungeissa.

  Puuki

  Voi niitä auton käyttörajoituksia tullakin, varsinkin jos ( autosinultapois) S. Marinista sattuisi tulemaan puolueensa pääministeri. Onhan se jossain H:gin keskustassa helppo liikkua julkisillakin, toisin kuin alueilla joissa bussiliikennekin on vähennetty minimiin tai loppunut kokonaan.

   

  Metsänmies

  On helppo olla avohakkuiden vastustaja, jos ei ymmärrä metsätalodesta mitään. Kuten tuolla aiemmin jo todettiin, mielipide on riippuvainen myös kyselyn asettelusta. Jo kyselyssä kysytään pelkästää avohakkuut/ ei avohakkuut,ei vastaajan tarvitse pohtia vastausta. Mutta jos kyselyssä otetaan huomioon  aukkojen koko, uhanalaisten elinympäristöjen suojelu, metsän uudistaminen, uuden metsän hoito, riistatiheiköt, lahopuut, jne…vastaaminen ei olekaan enää yksinkertaista….. Nykyään vastustetaan myös kaikkia kaivoksia, riittää, että muutaman mökkiläisen rantavesi vähän likaantuu. Sillä ei tunnu olevan merkitystä, että siinä sivussa syntyy muutama tuhat työpaikkaa.

  Tolopainen

  Minulle on sinänsä aivan sama vaikka avohakkuut kiellettäisiin, ei se mitään vaikuta. Voi tehdä poimintahakkuun ja jättää muutaman puun pystyyn. Lisäksi avohakkuut tuli pääosin tehtyä jo verottomana aikana. Loput voi vaikka jäädä tuleville sukupolville. Voi lopettaa vaikka kaikki hakkuut, ei ne mitekään pakollisia ole, kun on taloudellisesti riippumaton. Toista se on näillä velka ja nälkä vetoisilla yrityäjillä.

  Metsänmies

  Tällä kertaa Tolopaisen kanssa samaa mieltä. Voihan jättää muutaman puun sinne pystyyn, ovat ensiharvennuksessa kunnon tukkeja, hakkaa sitten pois, kuka on hakkaamassa. Metsiä ei ole tullut perintönä, rahaa vaan työelämässä niin tuhottomasti, että on tullut laitettua myös kannattamattomaan sijoitukseen, kuten metsänomistukseen.

  Gla Gla

  Puuki: ”Vastustus on vähentynyt aika paljon , jos verrataan edelliseen luontoliiton(tjms:n) kyselytutkimukseen, jonka mukaan 70 % vastusti avohakkuita. Lopputulos riippuu kysymyksen asettelusta ja vastausten tulkinnasta ainakin saman verran kuin vastaajien mielipiteistä itse asiasta.”

  Tarkoitat varmaan Annukka Valkeapään (WWF:n toimihenkilö) Helsingin yliopistossa tekemää tutkimusta ”Suomen metsät ja metsäpolitiikka – kansalaisten näkemyksiä”. Tuo on siitä hupaista julkaisu, että samassa tutkimuksessa samat vastaajat ilmoittivat n. 70% osuudella vastustavansa avohakkuita, että kannattavansa niitä. Jostain syystä tulosten tarkastelussa tämä ristiriita sivuutettiin, tutkimus hyväksyttiin ja lehdistötiedotteessa käsiteltiin noista tuloksista vain toista. Sen jälkeen tietyt intressiryhmät voivatkin vapaasti käyttää hyväkseen tätä ns. tutkimuksen tulosta. Sellainenkin tulkinta on mahdollinen, että Annukan tulos on täysin linjassa MT:n kyselyn kanssa.

  omapäinen

  Kun kielettäisiin avohakkuut ,palattaisiin tukkien harsintahakkuille. Joka kuviolla ei voida hakata jatkuvan kasvatuksen mallilla tai luontaisella uudistuksella

  metsänkasvattaja

  kieltää  voisi  keskenkasvuisten puiden  avohakkuun jota  paljon tehdään totta  on  että  jotkut  sijoittavat  niistä  saamansa  rahat  asuntobisneksiin jotka  ilmeisesti  ainakin  suurissa  kaupungeissa  tuottavat  hyvin  kun  on  saatu  veronmaksajat  maksumiehiksi  asumistuet  pitäisi  lopettaa  tai   ainakin  rajata  paremmin   eiköhän  asuntojen  hinnatkin sitten  laskisi

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Meidän parhaiten kasvavat ja terveimmät puulajimme (mänty, koivu, haapa) vaativat uudistuakseen avoimen vaiheen.

  Kysymys kuuluu: tuleeko männyn, koivun ja haavan uudistuminen estää (sen kyllä estävät poikkeuksellisen tehokkaasti satatuhatta holtitonta sorkkaeläinlaiduntajaa kulloisenkin metsästystalousministerin ja aivottomien virkamiespeesareiden pyyteettömällä tuella).

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 59)