Keskustelut Metsänhoito Bräcken mätästys

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
 • Bräcken mätästys

  Eli kiinnostaisi kuulla kokemuksia Bräcken mätästimen toimivuudesta, onko istutuspaikat hyviä, onko paljon edullisempi kuin kaivuri mätästys yms. Nopeastihan tuo varmaan mättäät pyöräyttää, mutta toimiiko vain parhailla pohjilla, ilmeisesti hakkuutähteet pitää kerätä.

 • arto

  Meillä metsä firmat käyttää kyseistä laitetta 15 ha aukon ajoi 2 päivään kangas kuvio. Katsoin jälkeä oli hyvää ulkolaiset istutti sitten kuuselle koko kuvion.

  Ammatti Raivooja

  Nopea ja tarpeeksi hyvä, mutta onhan se surkeampaa istuttaa, käy jalkoihin paljon enemmän kun ei voi vain tökätä, kun jotkut paakut on sellasia toteemeja. Halpaa ja nopeaa noin muuten. Mitä jälkeäpäin raivaillu niin voi jäädä toteutuneet aavistuksen kaivurilaikutusta alemmaksi, jotain 1600 mutta eihän se haittaa ku nykyään suositaan sekametsiä. Itse suosin kaivuria tuntihinnalla niin saan sen mitä haluan kun sen sitten voittaa onnistumisina myöhemmin verrattuna.

  mehtäukko

  Koneenhan saa säädettyä aivan kuinka tiheään mo haluaa mättäitä, tai yhtenäistä rantuakin. Tai ristiinajolla. On vaan aavisteltava vesakon ym. valloitus.

  Ammatti Raivooja

  Niin, tarkoitin vaan paljonko tulee istutuskelpoista ja miten taimet selviää niin jos ei ristiin rastiin ajeta. Voi se hintaero kaivuriin mennä siihen, että se ei ole yhtä tuuhea mutta eipä sillä suurta väliä. Itse mielelläni maksan jo hintaeron mieluummin siitä istuttaa nopeammin kaivurin jälkeen ja ei ole yhtä romuna sen jälkeen. Istutusnopeus kaventaa hintaeroa. En itse viittis käyttää ku kylvöön, jos onnistuu miten sillä.

  mehtäukko

  Torna ja Ump laskenevat myös niin päin, että suurten mittakaavojen uudistuksissa joku % ei hyviä mättäitä häviävät toimivaan kokonaisuuteen. Luonnontaimia tule kuitenkin. Yksityisellä mo se olisi peri-aatteessa aivan sama onnistumis/tuottosuhde…

  Ammatti Raivooja

  Joo varmaan halpaa on ja tarpeeksi hyvää. Kokemuksia kysyttiin niin itselle en ottaisi mutta ihan muille ja isossa mittakaavassa ja jos ulkomaalaiset istuttaa valittamatta. Ei se niin kivaa ole mut minkäs sille voi. Toinen on, että kaivureita ei ole tekemään edes kaikkea. Harva viittii enää niilläkään metsään lähteä keikkumaan.

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)