Keskustelut Metsänomistus Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
  • Britania sanoi hyvästit EU-jäsenyydelleen,mitä merkitsee Suomen metsäsektorille

    Alkoiko suuri epävarmuuden aika ,kun Britanian kansa valitsi eurounionieron .Jos punta halpenee,taitaa vientiteollisuuden,kuten metsäteollisuuden tulot siltä osin laskea.

    Jokohan euro alkaisi heiketä ,jolloin europan kilpailukyky paranisi ja puun hintakin petraantuisi tai pysyisi edes nykytasolla.Yllätyksiä varmaan tupsahtaa,ennen kuin tämä kasvukausi on lopussa.Itse lähden raivaushommiin ja toivotan palstalaisille Hyvää Juhannusta.

  • Visakallo Visakallo

    Tässä on kysymys siitä, että Lontoon talous- ja muu eliitti on liikaa vieraantunut Britanian kansasta.
    Sama ilmiö on havaittavissa muuallakin, kuten myös meillä täällä Suomessa.
    Asoiden on nyt muututtava, sillä muuta vaihtoehtoa ei enää ole.
    Näin on käynyt ennenkin, viimeksi 30-luvun tapahtumien jälkeen.

    Rane

    Kysymys on pikemminkin siitä että suuri osa briteistä ei tajunnut mistä äänesti.Nyt näyttää sitten valkenevan että äänen antaminen EU:sta eroamiselle ihan oikeasti johtaa eroamiseen EU:sta.
    Brittien keskuudessa näytetäänkin kuukletettavan ahkerasti kysymystä:Mikä on EU?

    Visakallo Visakallo

    Mitä minä olen brittien kanssa ollut tekemisissä, ei EU:lla ole ollut juuri mitään sijaa heidän elämässään.
    Kylmä tosiasia on, että britit eivät tarvitse EU:ta, mutta EU tarvitsee heitä.
    Nyt EU:n suurin huomio keskittyykin myöntää Unionin ulkopuolelle jäävälle Britanialle mahdollisimman suuret edut, vaikka juuri nyt puhutaankin aivan muusta.
    Eipä ole Sveitsi ja Norjakaan mitään menettäneet, vaikka ovat EU:n ulkopuolelle jääneet, vaan on käynyt juuri päinvastoin.
    Jäljelle jäävän EU:n vain yritettävä katsoa eteenpäin, mutta uusia eroja tulee varmasti jatkossakin.
    Euroopan historiassa on vastaavaa nähty ennenkin.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tämä Brittien euroero kumpuaa paljon kauempaa kuin nykyisten poliitikkojen sähläyksistä.
    Britania on ollut maailman valtias niin kauan etteivät sen kansalaiset millään jaksa sulattaa jotain ylikansallista organisaatiota niskansa päällä.

    Toisaalta on totta etteivät he niin kipeästi EUta tarvitse.
    Tämähän on vain temppu saada kiristettyä heille vielä selvempi kermankuorija asema EU:n kyljessä. kuin mitä heillä nyt on.
    Joka luulee että nyt EU niistä hyväkkäistä pääsi, niin erehtyy, nyt britit vasta EU:n niskan päällä oikein alkavat istumaankin.

    Joillekkin tämä oli kova kolaus. On nimittäin paljon Suomessakin niitä jotka luulivat EU:n olevan jotain pysyvää ja lopullista.
    Yhteenliittymiä ja rahaliittojakin on nähty Euroopassa ennenkin, toki tämä oli varsin laaja yritys siihen suuntaan. Kuitenkin tämäkin on vain yksi vaihe Euroopan värikkäässä historiassa, seuraava lienee jonkunlainen hajaantumisvaihe kai sitten.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Metsuri motokuski

    Yllättävän vähän olen nähnyt tiedotusvälineissä syitä miksi EU:sta britit ovat eronneet. Ilman muuta EU:iin ei olla tyytyväisiä ja jokin siinä organisaatiossa on pahasti pilalla. Itse uskon että yksi tärkein syy on liian suuret elintasoerot eri jäsenmaiden välillä. Tuntuu siltä että vauraammat jäsenmaat eivät vedä heikompia perässä vaan tapahtuu sama ilmiö kuin vaaitusletkussa. Ylempi vesitolppa laskee alas ja alempi nousee.

    Nyt on vain ollut kritiikkiä siitä miten haittaa briteille EU:n erosta tulee. Jotenkin saa sen kuvan että meitä aivopestään pelkillä negatiivisilla asioilla. Onhan brittien 10 miljardin vuosittainen jäsenmaksu melkoinen menoerä rikkaallekkin maalle. Toivottavasti kyseistä menoerää ei sitten jaeta meille muille maksettavaksi.

    Kalle Kehveli

    Ei britit liity ikinä takaisin EU:n. Nyt maksavat jäsenmaksuja 12 miljardia ja saavat 4,5 miljardia puntaa.takaisin. Britit ovat täysin norjan kanssa samassa asemassa. EU tarvitsee brittien rahoja, mutta britit ei tarvitse EU:ta mihinkään. EU on aiheuttanut suomeen suurtyöttömyyden työpaikkojen valuessa EU:n halpamaihin ja tuloerojen kasvun, joka on lisännyt köyhyyttä entisestään. Suomen olisi viisasta erota EU:sta mahdollisimman pian, nyt jo rahoittajan asemassa.

    metsänvartija

    Huononee entisestään.

    Verotus jos tulee ”kiinteäksi” niin voi, voi.

    Työttömyys tulee lisääntymään entisestään, nyt huidellaan tasolla 650.000.

    Metsänhoito loppui kun tukirahat loppui. Joten metsäalallakaan ei töitä löydy.

    Puunhinta tietysti ei nouse.

    Eli ei hyvälle näytä.

    ————

    On siirryttävä 1950-luvun saaristolaistalouteen järvi alueella.

    Rane

    Myös 1800-luvun tervanpoltto yhdistettynä siipikarjanhoitoon tarjoaa tulevaisuudessa leivän monelle korpiseudun asukkaalle.EU:kriisien jälkipuinneissa tarvitaan rekkalasteittain tervaa ja höyheniä.

    metsänvartija

    Eu hajoaa melko varmasti, monta ongelmaa.

    Suomenkin pitäisi äänestää, saataisiin markka takaisin ja rajat kiinni.

    Sisämarkkinat toimimaan kuten ennen. Esim. Lahtelainen UPOkin on lopettanut tomintansa.

    jees h-valta

    Pääasia että EU alkaa lahota ja päästään siitäkin jossain kohtaa eroon. Ottaa hiukan aikaa vielä koska kokoomus ja sossarit tykkää sössiä siellä kun saa hyviä virkoja ja kovaa korvausta pienellä vaivalla. Alkua vain terveemmälle kehitykselle ja puuntakusen kommentit varsin oikean laisia kuten Tanelin ja muidenkin vakkarimetsäläisten. Kyllä se siitä iloksi muuttuu ja varsinkin Putinin naamassa ei saippuaa tarvita kun kiiltää tyytyväisyyttään. Nyt vain nopeasti omat kaupalliset neuvottelut itään käyntiin ja haistatellaan pitkät koko eu-kuplalle.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)